Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΤΙ ΤΗΝΙΚΑΔΕ ΑΦΙΞΑΙ, Ω ΤΡΑΜΠ;

                                       

Από προχθές σκεφτόμουνα για τίτλο το :Τι τηνικάδε αφίξαι,ω πλανητάρχα;
μιας κι έρχεται επίσκεψη στην Ελλάδα ο νυν πρόεδρος της Αμερικής, Μπάρακ Ομπάμα και μιας και με τον κο Ζουραρη υφυπουργό Παιδείας τα αρχαία ελληνικά γενηκανε της μόδας ξαφνικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπου σταθείς κι όπου βρεθείς :Τι δοκείς και τι γίγνεσαι, ακούς και ο ακούων ακουέτω
Άργησα, όμως, να γράψω, θες οι δουλειές, θες η χθεσινή γιορτή του Αγγελου και του Μιχάλη (άσχετο, αλλά κατευχαριστήθηκα τα τραγούδια, δια ζώσης, στο χθεσινό τραπέζι της γιορτής και πάντα χαρές με τους φίλους, που γιορτάζουν, να έχουμε) κι έτσι με πρόλαβαν οι εκλογές της Αμερικής και η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του προέδρου της.
Όποιος κερδίζει, κερδίζει , γιατί οι περισσότεροι αυτόν θέλανε κι έτσι σε εμάς σχόλια κακέντρεχα δεν μας ταιριάζουν , αφού μάλιστα, στο νικητήριο λόγο του, ο νέος πρόεδρος υποσχέθηκε , αλλά και δήλωσε, πως θα είναι πρόεδρος "άξιος" για όλους τους Αμερικανούς και όχι μόνο !
Μη με ρωτήσετε, τι περιμένω εγώ, γιατί Αμερικανίδα πολίτης δεν είμαι και παρεκτός από όταν ζούσε ο αδελφός μου ο Νώντας , που ονειρευόταν να πάει, κι εγώ μαζί του , ταξίδι μακρινό στη Νέα Υόρκη , να δούμε ουρανοξύστες, ποτέ, ποτέ το ομολογώ, ούτε ένα δολλάριο, συγγνώμη ευρώ, δεν θα έδινα για ταξίδι στη χώρα αυτή, τουλάχιστον στο έτος 2016.
Θα μου πείτε :
-Μήπως έχεις ευρώ να πας ταξίδι, έστω και στην Ιρλανδία, που πάντα θες;
-Οχι,δεν έχω. Και δεν προβλέπεται, θαρρώ, για ετούτη τη ζωή.
Ο κύριος Ομπάμα, που θα έλθει επίσκεψη επίσημη ενταύθα,που πάει να πει στη χώρα μας, για τη δική τους εξωτερική πολιτική κοπιάζει και το κατανοώ. Η κάνω, πως το κατανοώ.
Αλλά κι ο κύριος Τραμπ στο μέλλον να μας καταδεχθεί θα είναι για κάποιο κέρδος της χώρας του ή της πολιτικής του κι έτσι τίποτα δεν περιμένω πια κι από κανένα.
Η θάλασσα κι αν τη φτυσεις κι αν την κοροϊδέψεις, πάντα υπέροχη θα στέκει κι ο πολιτισμός μας, ευτυχώς, δεν εξαρτιέται από αστείες μεταφράσεις λέξεων μες το διαδίκτυο, αλλά από τις μνήμες μας , που γεννετικά και κληρονομικά διασώθηκαν μέσα στο εθνικό μας D.N.A κι αυτό ούτε πουλιέται ούτε αγοράζεται.
Ακόμη κι αν ο πλανητάρχης κατά πού πέφτει η Ελλάδα δε θυμάται , αργά ή γρήγορα, οι σύμβουλοι και οι ακόλουθοι του,θα του το δείξουν.
Αν, όμως, πάλι κώνειο θελήσει να μου προσφέρει, στη γλώσσα, που ξέρει, θα πω πάλι.
NO,THANKS!
ΒΙΒΗ ΓΕΩΡΓΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου