Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Παρεμβάσεις των Ενεργών Πολιτών Περιστερίου στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 3/11/2016


 Το θέμα του κολυμβητηρίου έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι» κ. Φώτης Κουγιουμτζής στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου. 
Όπως ανέφερε «στην συνεδρίαση του ΔΣ όπου εγκρίθηκε η παραλαβή του κολυμβητηρίου του Λόφου Αξιωματικών ο κ. Δήμαρχος είχε πει ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος θα έρθει ως θέμα, η παραχώρησή του στον αθλητικό οργανισμό. 
Έχει περάσει σχεδόν μήνας από τότε. Πότε τελικά θα έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο; Πότε προβλέπεται να λειτουργήσει  το κολυμβητήριο; Αφού παραλήφθηκε οριστικά, έχει φροντίσει η διοίκηση να φυλάσσεται για να μην υπάρξουν καταστροφές ή βανδαλισμοί; Ο ανάδοχος έχει εξοφληθεί από την  οριστική παραλαβή»; 
Οι κάτοικοι της περιοχής, οι σύλλογοι και τα αθλητικά σωματεία της πόλης ζητούν άμεσα ενημέρωση από τη διοίκηση του Δήμου και διευκρινήσεις για τα οικονομικά δεδομένα της συμμετοχής τους, όταν το κολυμβητήριο ξεκινήσει τη λειτουργία του.
Μια δεύτερη ερώτηση που έθεσε είχε να κάνει με τα γήπεδα  του Ηφαίστου και του Αγίου Ιεροθέου. 
Ο κ. Κουγιουμτζής ρώτησε «πότε θα γίνει η αντικατάσταση, του χλοοτάπητα και στα δύο γήπεδα, τι ποσό θα χρειαστεί, θα χρηματοδοτηθεί από κάποιον φορέα και αν ναι, από ποιόν»;
Ρώτησε επίσης αν αληθεύει ότι «ο Δημόκριτος ή κάποια άλλη υπηρεσία έκανε μετρήσεις σχετικά με την εκπομπή επιβλαβούς ακτινοβολίας μέσα και δίπλα από Παιδικές Χαρές» 
Τέλος είπε ότι «παραβρεθήκαμε ως δημοτική παράταξη σε σύσκεψη που έγινε για το Μall  στον Κολωνό. Οι κάτοικοι της περιοχής πάλι έχουν ξεσηκωθεί, γιατί μάλλον προχωράει η ανέγερση. Έχουμε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πρέπει να είμαστε αντίθετοι στην ανέγερση Μall, που θα θίξει ανεπανόρθωτα τους επαγγελματίες και τα μικρά μαγαζιά στο Περιστέρι».
Ο δημοτικός σύμβουλος των «Ενεργών Πολιτών» κ. Νίκος Ζούτσος με αφορμή την εκτεταμένη συζήτηση που έγινε στο Συμβούλιο για τους πλειστηριασμούς, θύμισε ότι υπάρχει για το θέμα, ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18/12 /2014 το οποίο εισηγήθηκαν οι «Ενεργοί Πολίτες». «Το θυμίζω για να μην υπάρχει καμία διάθεση περί πατρότητας. Να μην πλειοδοτούμε αγωνιστικά» είπε. Παράλληλα θύμισε ότι πριν δεκαπέντε μέρες διάβασε ένα προσχέδιο ψηφίσματος για τους πλειστηριασμούς χωρίς να ακουστεί καμιά αντίρρηση. «Εκείνο το κείμενο υπάρχει στα πρακτικά και  αν το θεωρείτε  ισχυρό μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε». 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο χώρο του γυμναστηρίου στη Χωράφα. «Το άπλετο φως που φωτίζει και το τελευταίο παγκάκι θα πρέπει να υπάρχει και από τη μεριά της εισόδου του γυμναστηρίου που είναι παράλληλη της Ιωαννίνων. Έχω απευθυνθεί τρεις φορές στις αρμόδιες υπηρεσίες». 
Μίλησε για το  8ο Γυμνάσιο που «γίνεται καθημερινά στόχος συμμοριών με διάφορα  συνθήματα να αποτυπώνονται στους χώρους του. Επίσης υπάρχουν πάρα πολλές φθορές. Το θέμα είναι αν οι φθορές θα αποκατασταθούν και αν θα υπάρξει κάποια πρόβλεψη όσο αναφορά την φύλαξη των σχολείων». 
Ζήτησε  την «ενίσχυση του Ειδικού Γυμνασίου το οποίο θα εγκατασταθεί στο Περιστέρι. Έχει τεθεί το θέμα στον αρμόδιο πρόεδρο της Επιτροπής. Το θέμα είναι το Δ.Σ. το ποσό να το επαυξήσει».  
Αναφέρθηκε στα βιβλία των αγγλικών για τα παιδιά των ΕΠΑΛ. «Έχω υποβάλλει ένα αίτημα από το Β΄ Εσπερινό ΕΠΑΛ όσον αφορά το βιβλίο των αγγλικών. Να ικανοποιηθεί το αίτημα των παιδιών του
συγκεκριμένου ΕΠΑΛ, να αγοραστούν τα βιβλία με την επιχορήγηση του Δήμου». Τέλος  τόνισε ότι «η επίσκεψη Φούχτελ είναι πρόκληση για τον Ελληνικό λαό».  
Το γραφείο τύπου                                       7-11-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου