Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Λυραυλος και "Μουσική Αργώ" ξεσήκωσαν τον κόσμο στο Άλσος Περιστερίου

                                                     

Ασφυκτικά γεμάτο ήταν  το θεατράκι του Άλσους Περιστερίου το Σάββατο το Βράδυ 24 Σεπτεμβρίου, παρά το υπερβολικό για την εποχή ψύχος, από κόσμο, που ήρθε να δει και να ακούσει αρχαιοελληνικά όργανα από τον Λύραυλο και παραδοσιακά τραγούδια από την χορωδία "Μουσική Αργώ".
Η καταξιωμένη μουσική οικογένεια Π. Στέφου μας ταξίδεψε στα χρόνια του Ευριπίδη, του Οδυσσέα, του θεού Πάνα, στην αρχαιοελληνική μας καταγωγή και στον τρόπο που οι πρόγονοί μας, κατασκεύαζαν όργανα, από πολύ απλά καθημερινά πράγματα.
Με την συνοδεία της "Μουσικής Αργώ" υπό την διεύθυνση πάντα του Π. Γούσα, η παράσταση καθήλωσε το κοινό, που έμεινε αφοσιωμένο μέχρο το τέλος, δίνοντας συγχαρητήρια στους συντελεστές.
Μια εκπαιδευτική διαδρομή ψυχαγωγίας με αρχαιοελληνικό τόνο, πρωτότυπη για την πόλη μας, που αφορά μικρούς και μεγάλους και που θα πρέπει να επαναληφθεί, την επόμενη φορά, σε μεγαλύτερο χώρο.
Είναι πασιφανές ότι ο κόσμος διψάει για καλή μουσική, ποιότητα, πολιτισμό, για ταυτότητα που δεν έχασε, παρά την προσπάθεια των ΜΜΕ  να πλασσάρον το ευτελές, το φτηνό, το ανούσιο.
Συγχαρητήρια και από την στήλη στους διοργανωτές, με την ευχή να συνεχίσουν το υπέροχο έργο τους για πολύ καιρό ακόμα, προσφέροντας κυρίως στη νέα γεννιά, τις αξίες που δεν χάθηκαν και που δεν πρόκειται να χαθούν, όσο υπάρχουν άνθρωποι που τις υποστηρίζουν με θέρμη.

Ρούλα Τικοπούλου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου