Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Στη χώρα του "ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΤΕ"!

                                                         

Ο προαστιακός έχει απεργία μέχρι την Τρίτη κι εγώ εισιτήριο με το υπεραστικό λεωφορείο Κιάτο -Αθήνα βγάζω. Οσο να πεις, 11, 70 ευρώ για ένα εισιτήριο δεν είναι και λίγα για τα ελληνικά εισοδήματα (της πλειοψηφίας φυσικά), Συν 1,40 το εισιτήριο του αστικού λεωφορείου, συν 0,50 ευρώ ένα νερό για να μην κορακιάσεις από τη ζέστη, σύνολο 13,60 ευρώ μόνο για να γυρίσω στο σπίτι.
Ολα τα αισιόδοξα, ενθαρρυντικά και εις το μέλλον ελπιδοφόρα είναι λόγια και εικόνες για ευρεία, λαϊκή και δωρεάν κατανάλωση ιντερνετική, τηλεοπτική ή εντελώς προσωπική.
Ο κύριος Ομπάμα μας συμπαθεί, ο κος Πούτιν είναι φίλος μας, η κα Μέρκελ ,σαν τη θεία Λένα του ραδιοφώνου κάποτε, μας συμβουλεύει για το καλό μας και με άλλη λιτότητα και μεταρρυθμίσεις (!), η κυβέρνηση του Ισραήλ μας αγαπάει και αυτή πολύ, η Κίνα είναι πια ο ισχυρός εταίρος μας, ενώ οι Ιταλικοί σιδηρόδρομοι (χρεωμένοι στη χώρα τους) θέλουν να αγοράσουν τα Ελληνικά τρένα για να τα ...σώσουν.Η φίλη μου, η Ρούλα, είναι κακόκεφη, γιατί έχει βαρεθεί τα λόγια συμπάθειας, που δεν ανταποκρίνονται σε κάτι ορατό και βέβαιο, δηλαδή τα λόγια του αέρα ή αλλιώς φούμαρα. Το ίδιο κι εγώ, μπορεί κι εσείς.
Δυόμισυ εκατομμύρια Ελληνες δεν έχουν δουλειά και δεν προβλέπεται να αποκτήσουν σύντομα.. Για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες δεν γράφω ,πόσοι είναι άνεργοι, γιατί δεν γνωρίζω καν.Ο δήμος Περιστερίου, μαθαίνω, πως αντίς για πεντάμηνα, προσφέρει δίμηνες συμβάσεις απασχόλησης ανέργων, σε μία προσπάθεια να ευλογήσει αντίδωρο σε πολλούς απελπισμένους, επαφίοντας την επίλυση της περαιτέρω εργασίας τους σε άλλους...
Τα παιδιά μας, όλα σχεδόν όσα γνωρίζω, όταν καταφέρνουν να βρουν δουλειά, είναι η λεγόμενη "δουλειά -μη πραγματική δουλειά". Αντίς για τα κανονικά 25 ένσημα, που δουλεύουν κάθε μήνα , τους
βάζουν από 4 έως 12 ένσημα.Και έλεγχος: ΚΑΝΕΙΣ!!!
Κι όσο για τις υπερωρίες, αυτές τσάμπα.
Δεν τους καταβάλλουν δώρα και επίδομα άδειας, αν και τους υποχρεώνουν να υπογράφουν τις σχετικές αποδείξεις καταβολής-είσπραξης των ποσών,- κι έτσι τα αφεντικά τσεπώνουν τα χρήματα και τον κόπο των στραγγαλισμένων του ιδιωτικού μας τομέα. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι, που πληρώνουν, αλλά αυτοί είναι η σταγόνα στον ωκεανό. Οι άλλοι, όχι μόνο δεν σου πληρώνουν την άδεια, αλλά δεν σου επιτρέπουν και να πάρεις άδεια για να ξεκουραστείς ,να πας να δεις κανένα παπού ή γιαγιά ή θεία σε κανένα χωριό, να αλλάξει εικόνες το μάτι σου.
Σου λέει το κάθε αφεντικούλη:
-Αφού δεν έχεις ευρώ, τι τη θέλεις την άδεια;
Ωραία παράλογη λογική. Η λογική του ξεφτυλισμενουποβαθμισμένουλούμπεν καπιταλισμού των αγορών και της λιτότητας, της δόλιας και παγκόσμιας φτωχοποίησης και υπερχρέωσης των λαών, θένε δε θένε.
Γιαυτό και η κα Κριστίν Λαγκάρντ, του ΔΝΤ, με τις τσαντούλες των 5.000 ευρώ η μία, σου λέει είναι πολλά 570 ευρώ το μήνα για τον Ελληνα του ιδιωτικού τομέα και θα πρέπει να πατηκωθούν και άλλο προς τα κάτω οι μισθοί.
Γιατί ,κα Κριστίν μου, 200 ευρώ το μήνα για ενοίκιο δεν τα θέλει ο εργαζόμενος; Τα θέλει.
Μετά 50 ευρώ για κοινόχρηστα, 100 ευρώ το μήνα για ΔΕΗ, ΝΕΡΟ,ΤΗΛΕΦΩΝΟ , δεν τα θέλει; Τα θέλει. Πάμε στα 350 ευρώ.
Υστερα άμα έχει κανένα μηχανάκι ,για το ντελίβερι βασικά ή κανένα αμαξάκι από την προ κρίσης εποχή, που δεν πουλιέται κιόλας τώρα, για βενζίνη, ασφάλεια, κτεο, σήμα δεν θέλει άλλα 100 ευρώ το μήνα,Φτάσαμε στα 450 ευρώ το μήνα. Βάλε και κανένα εισοσάρι για φόρο ,αισίως κλείνουμε στα 470ευρώ το μήνα έξοδα.
-Τι; Τι είπες, βρωμο-Ελληνάκο; Δεν σου φτάνουν 100 ευρώ το μήνα να φας, να πιεις, να διασκεδάσεις, να μορφωθείς, μη μείνεις και ντουβάρι, να κάνεις οικογένεια, παιδιά, να δημιουργήσεις και να ονειρευτείς:
ΑΧΑΡΙΣΤΕ, ΕΛΛΗΝΑ: Που ζεις στη χώρα του "ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΤΕ" και συνεχίζεις να παραπονιέσαι.
Τίποτα χειρότερο από τον ευεργετηθέντα αγνώμονα! Τ'ακούς:
ΒΙΒΗ ΓΕΩΡΓΑΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου