Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ο εκτελεστής του Ντάλας σχεδίαζε ακόμη μεγαλύτερο μακελειό

Πεπεισμένη ότι ο ένοπλος που πυροβόλησε και σκότωσε πέντε λευκούς αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλους έξι στο Ντάλας είχε ακόμη πιο μεγαλεπήβολα σχέδια είναι η αστυνομία του Ντάλας, τρεις ημέρες μετά το μακελειό.

Την πεποίθηση αυτή των Αρχών επιβεβαιώνουν τα ευρήματα στο σπίτι του, δηλαδή υλικά για την κατασκευή βομβών, καθώς και ένα περιοδικό με οδηγίες, βάσει των οποίων οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 25χρονος, ο οποίος τελικά έπεσε νεκρός λίγο μετά την επίθεση, είχε μεγαλύτερους στόχους.
Αίμα στους τοίχους
Ένα ακόμη στοιχείο που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ερευνών είναι ένα μήνυμα με αίμα που έγραψε στον τοίχο του γκαράζ όπου βρέθηκε νεκρός ο Μακάι Τζόνσον. Συγκεκριμένα, ο Τζόνσον έγραψε τις λέξεις «RB» και κάποια άλλα σύμβολα, ωστόσο το νόημά τους δεν είναι ξεκάθαρο. Τώρα οι Αρχές προσπαθούν να «αποκωδικοποιήσουν» το αιματοβαμμένο μήνυμα αναζητώντας στοιχεία από το σπίτι του δράστη, σε προάστιο του Ντάλας.
Σύμφωνα πάντως με την αστυνομία, το γραμμένο με αίμα μήνυμα αποτελεί ένδειξη ότι ο Τζόνσον είχε τραυματιστεί πριν εγκλωβιστεί στο συγκεκριμένο γκαράζ για να πέσει τελικά νεκρός όταν οι αστυνομικοί ενεργοποίησαν βόμβα – ρομπότ για να τον εξολοθρεύσουν.
Εύα Σεϊντή (Με πληροφορίες από CNN)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου