Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Επίσκεψη στο Κολυμβητήριο της Χωράφας



                                                  
 Μέσα στα πλαίσια των επαφών της παράταξής μας με φορείς της πόλης και την ανάδειξη των προβλημάτων που τους απασχολούν , αντιπροσωπεία μας βρέθηκε το Σάββατο 30/01/2016 για μια ακόμα φορά στο κολυμβητήριο της Χωράφας .
Στην συνάντησή μας με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων που κράτησε πάνω από δύο ώρες παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος του Γλαύκου κ. Πεθεριώτης, ο Πρόεδρος των Δελφινιών  κ. Βασιλόπουλος και από το ΓΣΠ ο κ. Φέγγος και η κα Σπυροπούλου . Στον χώρο του κολυμβητηρίου παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Τάτσης και ο κ. Χιώτης Δημήτριος υπεύθυνος αθλητισμού της διοίκησης .
Αφού ξεναγηθήκαμε στους χώρους του κολυμβητηρίου και ενημερωθήκαμε για την κατάσταση του από τους εκπροσώπους των τριών συλλόγων και από τους εκπροσώπους της διοίκησης  ,διαπιστώσαμε πως τα σοβαρά προβλήματα που είχαμε εντοπίσει σε προηγούμενες επισκέψεις μας παραμένουν άλυτα , για να μην πούμε ότι επιδεινώνονται .
Στο κολυμβητήριο υπάρχουν χώροι που δείχνουν μια εικόνα εγκατάλειψης και έλλειψη συντήρησης ,με την υγρασία  να είναι εμφανής παντού , ενώ το σοβαρό πρόβλημα που δυσκολεύει σήμερα τους αθλητές και αφορά και τη σπατάλη του νερού στα ντούζ ,είναι οι ρυθμιστές νερού και  τα ειδικά μπουτόν που παρά τα αιτήματα των ομάδων εδώ και χρόνια δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί. Αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας εκ μέρους του Δήμου είναι οι περισσότεροι αθλητές να αποχωρούν , χωρίς να μπορούν να κάνουν το απαραίτητο μπάνιο.
Επίσης και οι τρεις σύλλογοι θεωρούν  ως κύριο θέμα την αγορά ειδικής κουβέρτας (σκέπαστρο) της πισίνας που θα συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση της δαπάνης για ενέργεια κατά 25% , κάτι το οποίο η διοίκηση του Δήμου σε ερωτήσεις μας  στο δημοτικό συμβούλιο αρνιόταν ότι ισχύει και για αυτό δεν την αγόραζε. Είναι προφανές ότι η διοίκηση έχει άλλες προτεραιότητες .
Η  παράταξή μας μετά από την επίσκεψη στο κολυμβητήριο της Χωράφας και τη συζήτηση με τους εκπροσώπους των τριών αθλητικών σωματείων, κατέληξε στα εξής συμπεράσματα .
Προτείνουμε:
α) Το κολυμβητήριο σύμφωνα και με τα σωματεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες τόσο των ομάδων που έχουν πλέον πάνω από χίλιους αθλητές και αθλήτριες , αλλά και των πολιτών που το χρησιμοποιούν  που είναι πάνω από τριακόσιοι. Άμεσα πρέπει να λειτουργήσει το νέο κολυμβητήριο στο Λόφο Αξιωματικών , ώστε να αποσυμφορηθεί το κολυμβητήριο της Χωράφας .Το κολυμβητήριο στο Λόφο το οποίο  έχει τελειώσει εδώ και καιρό ,ακόμα δεν έχει παραληφθεί από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου και ήδη παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης.
2)Να τοποθετηθούν άμεσα  οι ρυθμιστές νερού και τα μπουτόν στα ντούζ ,ώστε να εξυπηρετούνται οι αθλητές και να αποφεύγεται η σπατάλη νερού τόσο του ζεστού όσο και του κρύου .
3)Να τοποθετηθεί η ειδική κουβέρτα( σκέπαστρο) της πισίνας , ώστε να έχουμε μείωση δαπάνης ενέργειας κατά 25% και την μείωση αυτή να την επωφεληθούν οι γονείς των αθλητών και αθλητριών , με μείωση των συνδρομών από τους συλλόγους .
4)Να γίνεται καλύτερος προγραμματισμός για τη συντήρηση του κολυμβητηρίου και να μην επιβαρύνονται οι σύλλογοι για τις βλάβες που προκύπτουν .
5)Επειδή ως παράταξη γνωρίζουμε τα προβλήματα χρηματοδότησης των ΟΤΑ , αφού έχουν μειωθεί οι πόροι τους κατά 60% λόγω των  πολιτικών  που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας , καλούμε την διοίκηση του Δήμου να διεκδικήσει μαζί με τους άλλους δήμους και περιφέρειες έσοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό και να πάψει να σπαταλά χρήματα σε φιέστες και στολισμούς , που κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ και να προτάξει τις ανάγκες για άθληση των νέων Περιστεριωτών.
Την αντιπροσωπεία των Ενεργών Πολιτών στη συνάντηση αποτελούσαν ο Επικεφαλής της παράταξής μας Φώτης Κουγιουμτζής,  ο Δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Παπαδόπουλος, η Διαμερισματική σύμβουλος 3ης κοινότητας Ανουσάκη Νάντια, ο Διαμερισματικός σύμβουλος 1ης κοινότητας Δημήτρης Σαντής, ο συντονιστής της παράταξης Ανδρέας Πιλάλης, ο αναπληρωτής συντονιστής της παράταξης Στάθης Κοκορόγιαννης, το μέλος του   συντονιστικού Γιούλα Τσουμπού και το μέλος της παράταξης Χρήστος Μπακούλας  .
Οι Ενεργοί Πολίτες θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό των αθλητικών σωματείων και των νέων της πόλης μας ,αναδεικνύοντας τα προβλήματά τους και πιέζοντας για τη λύση τους.
Το γραφείο τύπου
1-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου