Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΜΑΤΡΙΞ αλά Ελληνικά!

                                                    

Θυμάστε να υποθέσω όλοι ή σχεδόν όλοι, την ιστορία, σε τρεις συνεχόμενες συνέχειες, της ταινίας ΜΑΤΡΙΞ. Που εκτός από φήμη και κέρδη στους δημιουργούς και συμμετέχοντες, μας άφησε στη μνήμη τον όρο " ΜΑΤΡΙΧ" ,όταν θέλουμε να πούμε ότι αλλού νομίζουμε, πως ζούμε , αλλά αλλού ζούμε στην πραγματικότητα...
Δεν ξέρω ποιοί και πόσοι διαβάζετε τα άρθρα μου και κατά πόσον αυτά σας προσθέτουν κάποια ανακούφιση ή πληροφορία ή γέλιο ή πρόσθετη οργή για τη σαθρή εικονική παγματικότητα, που ζούμε συνεχώς τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, αλλά και πριν ,πολύ πιο πίσω μέσα στο παρελθόν μας.
Ελλάδα, χώρα ,υποτίθεται ,ανεξάρτητη, από το έτος 1822, δημοκρατική, με πολίτευμα προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία, γλώσσα την Ελληνική, πρόεδρο τον Προκόπη Παυλόπουλο, πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και Σύνταγμα ,του οποίου η φύλαξη με την ακροτελεύτια διάταξη του άρθρου 120 του Συντάγματος "επαφίεται στο πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία".
Ελλάδα ,χώρα της Ευρώπης και της Ευρωπαικής ένωσης, από το 1981, με συμμετοχή στην ευρωζώνη από το 2001 και επίσημο νόμισμα το ευρώ.
Ελλάδα, χώρα με μακραίωνα ιστορία και πολιτισμό ,με ανθρώπους , που οι περισσότεροι αγάπησαν και μόχθησαν για γνώση και ποιότητα καθημερινής ζωής, αλλά και με πολίτες, που δεν κατάφεραν στο συνολό τους ποτέ να γίνουν σωστοί πολίτες ούτε για τον εαυτό τους ούτε για το κοινωνικό σύνολο...
Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;
Κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να απαντήσει με ειλικρίνεια, αν η τουρκοκρατία έφταιξε κυρίως ή η λειτουργία του ελληνικού του κράτους, που στα ίδια ακόμη παραμένει, χρόνια και χρόνια,που δημιούργησε στρατιές Ελλήνων, που έκαναν και κάνουν τα πάντα για να βολευτούν ,πολύ, λίγο ή στη φαντασία τους, οι ίδιοι, οι συγγενείς τους, οι σύντροφοι τους, οι ομοιδεάτες τους κι όλοι εμείς οι υπόλοιποι, ας ρουφήξουμε το αυγό μας, αν έχουμε αυγό δικό μας φυσικά!
Ελλάδα, χώρα των Βαλκανίων, με γείτονες χώρες, στα σύνορα της την Τουρκία, τη Βουλγαρία, την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και την Αλβανία,καθώς και με σύνορα θαλάσσια, ακτογραμμές 13.676 χιλιόμετρα στη θάλασσα (11η θέση μες τον κόσμο),
Την Αλβανία, που από το 2002 μας έστειλε εκατομμύρια πεινασμένους μετανάστες, όπως σήμερα μας στέλνει η Συρία, το Ιράν, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Μαρόκο και τόσοι άλλοι, αλλά από αλληλεγγύη γείτονας χώρας, που "ευεργετήθηκε" από εμάς, εκείνη μονάχα κανένα βαθμό στη Γιουροβίζιον, που είναι τσάμπα και κατά τα άλλα λατρεία για άλλους, που δεν την ευεργέτησαν!
Τη FYROM , που κύρια φοβάται πάλι, μήπως το ντι εν ει του Μέγα Αλέξανδρου πάει με τις ανασκαφές όλο στην Ελλάδα, γιαυτό όλο αγάλματα του χτίζει σε πλατείες και βουνά, κι η υπόλοιπη της η σπουδή περιορίζεται μόνο τα σύνορα της να ανοίγει και να κλείνει για τους πρόσφυγες και για ο,τι άλλο κάνει κι άλλα μην πω, γιατί τα λόγια μου χαμένα.
Τη Βουλγαρία ,που μόνη της το δήλωσε, αν οι χαμηλοί μισθοί λύνανε το πρόβλημα της κρίσης της οικονομίας ,εκείνη το Νόμπελ ανάπτυξης θα το είχε πάρει από καιρό. Κι όσο για την εφημερίδα της ,που την Ελλάδα ευχαριστούσε για τις 250.000 νέες θέσεις εργασίας, που της έφτιαξαν οι Ελληνες επιχειρηματίες και από τους Ελληνες άνεργους, τις στέρησαν. τα λέει όλα ο Αισωπος στο μύθο του λύκου και της κατσίκας:
-Δεν με λοιδωρείς εσύ, αλλά ο τόπος!
Τώρα για τη γείτονα Τουρκία τι να πρωτοπώ, μάλλον πρέπει να σιωπήσω.
Μένει να δούμε ,μόλις τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ θα τα "τσεπώσει" από την Ευρωπαική Ενωση και όλα τα κράτη της, αν θα σταματήσει τη ροή των μεταναστών ή θα λέει "Εβίβα" στις κηδείες των πνιγμένων.
Στο ελληνικό το ΜΑΤΡΙΞ, που τα τρακτέρ των αγροτών και οι γραβάτες των ελεύθερων επαγγελματιών δεν αφήνουν το "σενάριο" να φτάσει στη μάχη, όχι με τις αντιξοότητες, αλλά με την ίδια την ελληνική μας ύπαρξη, η Σένγκεν είναι ένα νέο μέσο πίεσης των δανειστών, των αντιπάλων, των εχθρών μας τελικά.
Αν κάποτε ξυπνήσουμε και βγούμε απ' την ταινία , κάτι καλύτερο ενωμένοι μπορεί και να πετύχουμε.
Μέχρι τότε θα γράφω ότι μου αρέσει. Γιατί και οι φυλακισμένοι τα βράδια ονειρεύονται...
ΒΙΒΗ ΓΕΩΡΓΑΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου