Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου θέτει θέματα προ ημερησίας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο



   Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 18/2
θέτει προ ημερήσιας διάταξης :
-          Την απαράδεκτη τροπολογία που κατατέθηκε στην βουλή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την οποία επιχειρείται η ενεργοποίηση της μνημονιακής – «Καλλικρατικής» διάταξης σύμφωνα με την οποία η αρμοδιότητα χρηματοδότησης και διοίκησης των δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων υγείας μεταβιβάζεται στους ΟΤΑ. Έτσι ανοίγει διάπλατα η πόρτα της ιδιωτικοποίησης. (http://arsigr.blogspot.gr/2016/02/blog-post_17.html)
Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου θα απαιτήσει την έκδοση σχετικού ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο.

-          Το εργατικό ατύχημα που συνέβη την περασμένη εβδομάδα στο γκαράζ του δήμου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εργαζόμενου (http://goo.gl/SIAwq4), γεγονός που εγείρει σοβαρά ζητήματα για τις συνθήκες ασφάλειας εργασίας στα δημοτικά συνεργεία και υπηρεσίες.

-          Την συνεχιζόμενη αισχρή τακτική της δημοτικής αρχής Περιστερίου να προβαίνει σε διαδικασίες κατάσχεσης πρώτης κατοικίας ενάντια σε επαγγελματίες – οφειλέτες δημοτικών τελών, σε αντίθεση με άλλους δήμους (όπως π.χ. ο γειτονικός δήμος Πετρούπολης http://goo.gl/0w86Cd και άλλοι). Η απόφαση αυτή του δήμου Πετρούπολης καταρρίπτει πανηγυρικά τα επιχειρήματα της δημοτικής μας αρχής πως τάχα κάνει τις διαδικασίες κατασχέσεων για να μην έχουν ποινικές ευθύνες υπάλληλοι του δήμου.


-          Το συμβάν με το «κοινωνικό παντοπωλείο» του γειτονικού δήμου Αιγάλεω, όπου μετά από έλεγχο του ΕΦΕΤ εντοπίστηκαν ποσότητες νοθευμένου ελαιόλαδου (http://goo.gl/1sGmkd) , με το ερώτημα αν έχουν γίνει παρόμοιοι έλεγχοι και στο «κοινωνικό παντοπωλείο» του δήμου μας και τι αποτέλεσμα είχαν.

Στο 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΠΕ και ΤΕ στον δήμο, εγείρεται το ερώτημα ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ με την προηγούμενη διαδικασία προ ολίγων ετών, που οι τότε επιτυχόντες μέσω ΑΣΕΠ δεν έχουν διοριστεί ακόμα, και γιατί δεν προωθείται η πρόσληψη εκείνων, εφ’ όσον εγκριθούν οι αντίστοιχες θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου