Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Τραγωδία στο Αιγαίο: Νεκροί οι τρεις επιβαίνοντες στο ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού

Νεκροί είναι οι τρεις χειριστές του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε τα ξημερώματα στη νησίδα Κίναρο, δυτικά της Λέρου.

<p>φωτό αρχείου</p>

Γύρω στις 07.30 το πρωί στη νησίδα Κίναρο εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού το στίγμα του οποίου είχε χαθεί από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα. Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν από αέρος.
Το στίγμα του ελικοπτέρου, που είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, χάθηκε απο τα ραντάρ στην περιοχή Κίναρος, που βρίσκεται μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων.
Στην περιοχή έσπευσαν πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η ανακοίνωση από το Γενικο Επιτελείο Ναυτικού:
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.
Έθνος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου