Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ,ΜΕ ΟΣΑ ΚΟΤΣΙΑ ΒΡΟΥΜΕ...

                                                                    

Με τη σημερινή γιορτή του Αι Γιάννη, που σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει,έκλεισε επίσημα και η περίοδος των εορτών για φέτος.
Δεν ξέρω, πώς πήγαν οι πωλήσεις των καταστημάτων, γιατί εγώ κάτι γλυκά και κάτι μικροδωράκια αγόρασα μονάχα, αλλά αν κρίνω από τα πρόσωπα των ιδιοκτητών τους, κάθε πέρσι και καλύτερα και ,γιατί ,θεέ μου , δεν με ξυπνάς από αυτόν το συνεχιζόμενο εφιάλτη κ.λ.π. και κ.λ.π.
Στις 23-4- 2010 αν ο Γιωργάκης Παπανδρέου αντί να μας φέρει για σωτήρα το Δ.Ν.Τ και τα μνημόνια με όλα όσα επακαλούθησαν και συνεχίζουν...να έπονται από τότε , αν, λέω, είχε κηρύξει επίσημα την Ελλάδα σε πτώχευση και την είχε επιστρέψει στο παλιό της εθνικό νόμισμα, τη δραχμούλα, μπορεί και να είμαστε σήμερα καλύτερα...
Και λέω μπορεί, γιατί ,όταν η Ιστορία μιας χώρας έχει ήδη γραφτεί και είμαστε ήδη στις 7 του Γενάρη του 2016, μονάχα ανωριμότητα και παλιμπαιδισμό φανερώνει το λιβάνισμα και η εναπόληση μίας αδύνατης τέτοιας "καλύτερης" λύσης.
Δεν ωφελεί να κλαις επάνω από το χυμένο γάλα, το λέει συχνά κι ο άντρας μου αυτό και ξέρει καλά ,πόσο γάλα του χύθηκε, το μόνο , που πρέπει να φροντίσεις είναι να προμηθευτείς το γάλα της επιβίωσης σου, το ψωμί, το λάδι ,το αλάτι ,αλλά και να προστατεύσεις το τελευταίο ελληνικό σου γάλα, από το μπλιαχ ληγμένο και κακής ποιόητας ,που οι δήθεν διάφοροι φίλοι σου βιάζονται να σου πουλήσουν, για να σε ξανασώσουν με το αζημίωτο κέρδος τους,, βεβαίως -βεβαίως για ακόμη και ακόμη και ακόμη πολλοστή φορά. Και όχι μόνο το γάλα σου ,φυσικα!
Οσον αφορά ότι το χρηματιστήριο της Κίνας θα πάρει την κατιούσα και μαζί του και διάφορα άλλα χρηματιστήρια ολούθε του κόσμου, μην πείτε ότι δεν σας το είπα και ξαναείπα, γιατί έχω τις γραπτές μου αποδείξεις.
Και πού το ήξερα; Ε, καλά, τώρα...
-Τι κάνει νιάου -νιάου στα κεραμίδια;.
Η ΦΑΓΕ πάλι, που έδρα της εταιρείας της έχει από καιρό στο εξωτερικό ετοιμάζεται να χτίσει με αμερικάνικα δολλάρια ενίσχυση καινούριο εργοστάσια κοντά στη Νέα Υόρκη.
-Αν πρόκειται να προσλάβει άνεργους Ελληνες για το νέο της εργοστάσιο;
Εσείς τι λέτε; Οσους προσέλαβαν και οι έλληνικές εταιρείες, που έσπευσαν να μεταστεγαστούν στη Βουλγαρία για μικρότερο φόρο, όπως λένε.
Μα αν οι μικροί φόροι και τα μικρά μεροκάματα έλυναν τα προβλήματα της οικονομίας δεν θα ανθούσε οικονομικά η γειτόνισσα Βουλγαρία;
Αμα πάλι οι συνεχείς φορολογικές αφαιμάξεις σε ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων έλυναν τα προβλήματα της οικονομίας δεν θα ανθούσε οικονομικά σήμερα η Ελλάδα μας;
Αμα η μείωση της τιμής του πετρελαίου αρκούσε για να αγοράσω και να θερμάνω το σπίτι μου, θα καθόμουνα ,σαν αρκούδα κουκουλωμένη να γράφω μέσα από κουβέρτες;
Πάντως οι σουνίτες, σιίτες και διάφοροι άλλοι μουσουλμάνοι, που διαμένουν έστω και "εγκλωβισμένοι" στη χώρα μας διαδήλωσαν έξω από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας με το σκεπτικό ότι εκείνοι στην Ελλάδα(!) ζουν όλοι ενωμένοι και δεν μαλώνουνε για θρησκευτικές διαφορές. Ακουρμάσου, που λέει και η φίλη μου η Λένα.
Να λοιπόν, που η φτωχή Ελλάδα ,αν και αδυνατεί να επιλύσει τα δικά της καίρια οικονομικά θέματα καταφέρνει να ενώνει θεολογικά και δημοκρατικά άλλους λαούς και άλλες θρησκείες.
Το ασφαλιστικό έχει ανάψει τα αίματα σε όλα τα κόμματα, σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και σε όλα τα βαλάντια.
Ολοι εναντίον όλων και οι δικηγόροι βάζουν πλώρη για αποχή και διαμαρτυρίες.
Περνώντας από την οδό Ζήνωνος σήμερα το απόγευμα μόνο θλίψη, απαγοήτευση και φρίκη με κατέλαβε.
Δεν ξέρω, πως τα βγάζουν πέρα οι προτεινόμενοι για νόμπελ ειρήνης κάτοικοι της Μυτιλήνης, αλλά εγώ ,σαν μπηκα στο Α13 και έκλεισε ο οδηγός την πόρτα με κατεύθυνση την Κηπούπολη Περιστερίου, σαν να γύριζα στην πατρίδα αιστάνθηκα και , όποιος διαφωνεί, να έλθει μια βόλτα μαζί μου στα γκέτο της Αθήνας...
Η γειτονιά μου τα καλύτερα σουβλάκια της περιοχής έχει κι εγώ κρυφά ένα σαν έφαγα στην πυλωτή της πολυκατοικίας μες το κρύο βάλθηκα το γάτο Πέρση να ψάχνω να μοιραστούμε την τελευταία μου μπουκιά.
Ο Πέρσης δεν φάνηκε, κάπου είναι εγκλωβισμένος ξανά. Ζει ,δεν ζει, με τα αδέσποτα ποτέ δεν είσαι σίγουρος.
ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΑ ΚΟΤΣΙΑ ΒΡΟΥΜΕ...
Μπορείς να ελπίζεις χωρίς να έχεις πίστη,αλλά δεν μπορείς να πιστεύεις χωρίς να ελπίζεις!
Συνεπώς;
ΒΙΒΗ ΓΕΩΡΓΑΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου