Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΒΡΑΔΥΓΛΩΣΣΟΙ ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟΝΟΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ...

                                         

Χθες ανακοινώθηκαν οι προτάσεις για τα βραβεία ΟΣΚΑΡ...
Θα μου πείτε και εμάς τι μας νοιάζει; Σάμπως και θα αλλάξει σε κάτι η καθημερινότητα μας μετά τις ανακοινώσεις αυτές;
Οχι. Δεν θα αλλάξει η δική μας ζωή. Ισως , όμως, δεν μάθατε ακόμη ότι προτεινόμενος για οσκαρ φωτογραφίας στην ταινία μικρού μήκους STUTERRER ( Bραδύγλωσσος ή Τραυλός) είναι ο δικός μας (και ολίγον Περιστεριώτης, αφού οι γονείς του είναι χρόνια έμποροι στην πόλη μας) ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΣ!
Ούτε φυσικά γνωρίζετε ότι ο Μιχάλης, παρότι έχει κάνει άριστες σπουδές Βιολογίας, επειδή αδυνατούσε λόγω κρίσης να απασχοληθεί με την επιστήμη του, αναγκάστηκε να κάνει επάγγελμα το χόμπυ του ,τη φωτογραφία, και να μεταναστεύσει (μαζί και ο αδελφός του) στο Λονδίνο της Αγγλίας για βιοποριστικούς λόγους.
Ετσι οι γονείς του , αλλά και η πατρίδα τους έχασαν ,ελπίζω προσωρινά και το Μιχάλη ,αλλά και τον αδελφό του, στα πλαίσια της μετανάστευσης για εξερευση βιοπορισμού.
Βέβαια , όποιος υποστηρίζει ότι οι νέοι μας τα βρίσκουν καλύτερα στο εξωτερικό, είναι βαθιά νυχτωμένος, Οι περισσότεροι και δεν ομιλώ για τον Μιχάλη,αναγκάζονται να υπεραπασχολούνται, κοινώς να τους ρουφάνε, ως και το μεδούλι, χωρίς ικανοποιητικά εισοδήματα και πολλές φορές χωρίς ιατρική περίθαλψη. Σωστά; Σωστά!
Αυτή κύριοι είναι η πραγματικότητα. Η σκληρή πραγματικότητα. Εδώ και καιρό οι παγκόσμιες μάσκες έχουν πέσει και όλοι σχεδόν γνωρίζουμε, κατανοούμε ή συχνά διαισθανόμαστε τις κινήσεις των ξένων και ντόπιο-κακόμοιρων παικτών στην παγκόσμια σκακιέρα ελέγχου και ανακατανομής εξουσίας, πλούτου ,πηγών και γεωγραφικών προσδιορισμών.
Ούτε Ελληνες ενωμένοι είμαστε ούτε Ευρωπαίοι πολίτες με κοινά και αδιαμφισβήτητα δικαιώματα, υποχρεώσεις και μέλλον. Σόιμπλε, ακούς; Για σένα τα λέω.
Και για το ΔΝΤ ,που για το μόνο, που ανησυχεί είναι για τη μείωση των παγκόσμιων κερδών του. Μας κατσικώθηκε στο σβέρκο με τις ευλογίες της μητέρας του Αμερικής και δεν πρόκειται να γλιτώσουμε από αυτό σύντομα. Η και μακρινά ...
Α, ρε ,φίδια στο κόρφο μας και στις κούνιες των παιδιών μας.
Και η Ελλάδα δεν διαθέτει πλέον ούτε Ηρακλή ούτε Κατσαπλιάδες φοβερούς. Για σένα Ευκλείδη το γράφω και για σένα κύριε Λαφαζάνη, της διαρκούς διαμαρτυρίας σε λόγια.
Για τον κο Κουτσούμπα δεν θα σχολιάσω τίποτα. Οι δεινόσαυροι της Ιστορίας είναι θαυμαστοί μα μόνο σαν έκθεμα στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
Κάποτε είμασταν βραδύγλωσσοι, γιατί περάσαμε τετρακόσια χρόνια τούρκικης σκλαβιάς, αλλά ποτέ δεν ξεχάσαμε τη γλώσσα μας την ελληνική ούτε απωλέσαμε το φρόνημα μας , αυτό του ελεύθερου ανθρώπου..
Τι "σκατά "μας ταίζουνε και από όταν "ελευθερωθήκαμε" , παραμένουμε μικρόνοες, εθελόδουλοι, φοβισμένοι, εν μέρει παντελώς ανίκανοι και τόσο εύκολα ξεπουλημένοι;
Και χρεωμένοι ,με ύπουλα και δόλια μέσα συνεχώς χρεωμένοι. Και για μείωση χρέους δεν βλέπω διάθεση ούτε από Ευρώπη ούτε από Η.Π.Α. Η Ρωσία πάλι ανησυχεί μήπως πουλήσουμε όπλα στην Ουκρανία...Αχ.Αχ!
Καλή τύχη, Μιχάλη. Η δική σου περίπτωση τουλάχιστον μου έφερε χαρά και συγκίνηση.
ΒΙΒΗ ΓΕΩΡΓΑΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου