Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Επιστολή αποχώρησης από τη δημοτική παράταξη "Περιστέρι με όλους - Ανατροπή"




         

   Αγαπητοί συνδημότες ,            
   στις τελευταίες εκλογές συμμετείχα ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην πόλη μας με την παράταξη του Δημήτρη Κελάφα . Ανέκαθεν , ο στόχος μου ήταν και είναι η προώθηση πρωτοβουλιών , τόσο για την κοινωνική αφύπνιση , όσο και για την προβολή νέων τρόπων σχεδιασμού κι ανάπτυξης των αστικών μεγαλουπόλεων στις οποίες ζούμε .
    Το Περιστέρι είναι η  πόλη στην οποία γεννήθηκα , μεγάλωσα και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά. Ζώντας σε αυτήν την πόλη, τα  40 χρόνια της ζωής μου, έμαθα κάθε της γωνιά… και καλή και κακή, με τα ψεγάδια της , και τις ομορφιές της .
 Η συμμετοχή μου στον πολιτικό στίβο ήταν και είναι συνειδητή απόφαση. Δεν είμαι κομματικοποιημένος , κι  αυτό μου δίνει την απόλυτη ελευθερία σκέψης και δράσης . Βαθιά πολιτικοποιημένος, όμως, πιστεύω ότι ο μόνος δρόμος για να αλλάξει αυτή η πατρίδα  είναι η ενεργοποίηση όλων μας . Δεν είμαι ονειροβάτης για να πιστέψω ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο . Έχοντας , όμως δύο παιδιά, είναι υποχρέωση να συμμετέχω ,στο βαθμό που μπορώ ,στην αλλαγή της πόλη που ζω.
    Ένα μήνα πριν τις εκλογές , ζήτησα ο ίδιος από το Δημήτρη Κελάφα να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της παράταξής του (μεταξύ 137 συνολικά συνυποψηφίων), με γνώμονα εκτός των προαναφερομένων, και την ανάγκη αλλαγής ενός κορεσμένου πολιτικού κατεστημένου. Και δηλώνω κατεστημένου , αφού  κατά την ταπεινή μου άποψη , ότι βρίσκεται στην εξουσία πάνω από δύο θητείες - πολύ περισσότερο τέσσερις - όπως συμβαίνει και με τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου μας, πάσχει από «πολιτική υπερκόπωση» της οποίας η ίαση δεν είναι ο εμποτισμός με ισχνό αριθμό νέων κυττάρων-προσώπων, αλλά η εξ ολοκλήρου αλλαγή της.
   Μετά τις εκλογές της 18ης Μαίου και την κατάληψη της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την παράταξη  «Περιστέρι με όλους – Ανατροπή» διάβασα, όπως όλοι μέσω του τοπικού τύπου, την «αιφνίδια» παραίτηση των Δημήτρη Κελάφα και Βασίλη Μπάου, από την θέση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων για την νέα αυτοδιοικητική περίοδο.  Η παραίτηση αυτή δε με ξένισε , μιας και αγωνιζόμενος στο πλευρό του Δημήτρη, μπόρεσα να αφουγκραστώ την απογοήτευσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα. ‘Αλλωστε η πράξη αυτή δείχνει την ευθιξία του. Είναι ένας άνθρωπος , και δη εκπαιδευτικός , με ξεχωριστό ήθος, τον οποίο θα εκτιμώ και θα σέβομαι πάντα.
  Οι παραιτήσεις αυτές , έφεραν νέο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας και ταυτόχρονα οριστικοποιήθηκαν και οι θέσεις των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων.
  Όλοι οι συνυποψήφιοι αναμέναμε την πρώτη συνάντηση για την αποτίμηση και το σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, η οποία ωστόσο δεν υπήρξε ΠΟΤΕ. Η δημοτική ομάδα αποφάσισε εξαρχής να ενεργεί κατά μόνας , χωρίς να ενημερώνει τα μέλη .
   Η μονοσήμαντη αυτή λογική , αλλά και  η 14μηνη παθητική αντιπολιτευτική στάση με αναγκάζει  να κοινοποιήσω την αποχώρησή μου από  την παράταξη αυτή.
   Τιμώντας τους  Περιστεριώτες που με στήριξαν, θα συνεχίσω να δρω με έναν ιδιόκλιτο τρόπο δράσης , με γνώμονα πάντα τη συλλογικότητα και το κοινό όφελος.
                                                                                                                       Εις το επαναδείν… 
Τσιαμτσιακίρης  Στράτος

Υ.Σ. Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω , ότι όλες οι δημόσιες αναφορές μου, φέρουν πάντα την υπογραφή μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου