Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ... ΕΣΚΙΣΕΣ!

 

Λοιπόν οι λαοί είναι όλοι ακαταλαβίστικοι. Η αυτοί καταλαβαίνουν καλά και εγώ ζω πάντα στο παράλληλο σύμπαν. Το μόνο, που μου έχει μείνει είναι το γράψιμο. Οχι της μεγαλουργίας ούτε της φιλοσοφίας, μονάχα αυτό το άλλο, το δικό μου, σαν κρυφό δάκρυ ή ανάμνηση ή χαμόγελο σε πολύ παλιά φωτογραφία...
Ο Ερντογάν πάλι έσκισε. Ο Ερντογάν των διώξεων δημοκρατικών πολιτών, ιδεών και αντιπολιτευτικών κομμάτων. Ο σύγχρονος σουλτάνος , που επιθυμεί διακαώς να φορούν μαντήλες (και όχι μόνο) όλες οι γυναίκες της Τουρκίας στο εικοστό πρώτο αιώνα. Ο Ερντογάν, που "αλληθώριζε"στην εξάπλωση του κράτους των Τζιχαντιστών, για όσο καιρό νόμιζε ότι δεν θα τον ενωχλήσουν γιατί δεν είναι Κούρδος, ο ίδιος ,ενώ για να βοηθήσει πρόσφυγες θέλει χρήματα " προστάτζα" από την Ευρώπη και ανταλλάγματα ,και τα παίρνει, γιατί σκίζει τελικά όχι μόνο στις εκλογές, αλλα και εκ του αποτελέσματος. Αν οι άνθρωποι εκεί ζουν καλύτερα από εμάς, αν έχουν χαρά στην καθημερινότητά τους, μη με ρωτάτε ,δεν ξέρω και δεν έχω ταξιδέψει ποτέ στα μέρη της Σμύρνης ,όπου γεννήθηκαν οι εκ μητρός παππούδες μου ούτε βέβαια στη βαθιά Ανατολία.
Εδώ ουρά από τράπεζα σε τράπεζα ,ενφια, δόσεις επί δόσεων, ακρίβεια και συζητήσεις επί συζητήσεων. Συζητήσεις όχι με τους ενδιαφερόμενους, εμάς παραδείγματος χάριν, τους υπερχρεωμένους, άνευ δόλου, αλλά λόγω κρίσης πολίτες, αλλά με τους δανειστές (;), με την τρόικα και τους συμβούλους από το υπερπέραν ή από το μακριά από εδώ. Η Ισλανδία περνάει από δίκη και "τιμωρεί" τους ένοχους τραπεζίτες της, ενώ εμείς αγωνιούμε πόσα δισεκαττομμύρια θα δώσει ,με δάνεια των πολιτών, η κυβέρνηση μας στις τράπεζες, που όλο παρουσιάζουν τα σχέδια αφύπνισης της οικονομίας, αλλά όλο απαρουσιάστα μας τα κρατάνε.
Σε υποκατάστημα της Πειραιώς άλλον ένα πενηντάτη πρώην διευθυντή συναντάω σήμερα;
-Συνταξιούχος; ρωτάω
-Συνταξιούχος, μου λέει και ένα χαμόγελο διαγράφεται στο πρόσωπό του...
Οσο και να κόπηκε η σύνταξη του ακόμη έχει και τρώει ,σκέφτομαι. Εγώ πάλι όχι. Κι αν κρίνω από τα λεγόμενα στην ουρά των τραπεζών Η πλειονότητα των Ελλήνων: ΟΧΙ
Αυτά τα πολυπόθητα ισοδύναμα για εμάς τους νεόπτωχους και τους άλλους πτωχούς και άνεργους θαρρώ πως συνοψίζονται στα εξής:
1. Νόμος Κατσέλη, αν δικαιούσαι ακόμα και αν προλάβεις,
2.Μετανάστευση υποχρεωτική, αν είσαι νέος, πολύγλωσσος και καλοσπουδαγμένος.
3. Γρήγορος θάνατος στους μικροσυνταξιούχους ,αν είσαι τυχερός,. Σε αυτήν την περίπτωση θα λάβεις εκ των υστέρων"εύφημη μνεία" από το ασφαλιστικό σύστημα, που γλίτωσε την κουτσουρεμένη σου σύνταξη. Προσοχή οι τυχόν κληρονόμοι έχουν τέσσερεις μήνες για να κάνουν "αποποίηση χρεωμένης κληρονομιάς".!!!
Οχι δεν είμαι πικρόχολη, ποτέ δεν υπήρξα. Πολύ καλή για να κάνω κακό στον οποιονδήποτε, βλέπω τα πράγματα τόσο αδύναμα, όσο πραγματικά δείχνουν Ως γνωστό στο ΣΥΡΙΖΑ ο πλούτος ήταν πάντα η πολυφωνία και η ελευθερία της γνώμης. Από όσο θυμάμαι, κανείς δεν διαγράφτηκε στο κόμμα αυτό ,γιατί δημόσια έλεγε τις σκέψεις του.Η μήπως όχι;
Οπότε μπορεί να μην έχω πλούτο σε ευρώ , τουλάχιστον διατηρώ ακόμη πλούτο σε απόψεις.
Για να σκίσεις ,όμως, άμα δεν είσαι ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, πρέπει επιτέλους να γίνεις ο αριστερός εαυτός σου και αν δεν το δοκιμάσεις δεν θα ξέρεις, αν μπορείς.
Μέχρι τότε, θα σου πω μονάχα αυτό και σημείωσε το:
Το τρίτο μνημόνιο έως τώρα δεν σκίζει, απλά μας "ξεσκίζει"!
ΒΙΒΗ ΓΕΩΡΓΑΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου