Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Βροντερό όχι στην κεντρική πλατεία Περιστερίου

Ζωηρή συγκέντρωση υπερ του όχι έγινετην Πέμπτη το βράδυ στην κεντρική πλατεία του δήμου Περιστερίου.

Την ομιλία άνοιξε  ο επικεφαλής των Ενεργών πολιτών
Φώτης Κουγιουμτζής, ενώ κύριος ομιλητής ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το ότι θα μιλήσει ο λαός σε μια δημοκρατική χώρα και Ευρώπη είναι ένα μήνυμα δημοκρατίας κι ένα μήνυμα ότι δεν υπάρχουν μόνο οικονομικές πολιτικές»
«Η απόφασή μας αυτή δείχνει  σεβασμό προς τον λαό απέναντι σε ένα δίλλημα που θα καθορίσει το μέλλον του λαού μας. Το όχι σημαίνει εμπιστοσύνη στο τέλος της χώρας, στο τέρμα αργού θανάτου. Το δίλημμα δεν είναι ναι ή όχι στο ευρώ αλλά ναι ή όχι στους εκβιασμούς». Το δημοψήφισμα θα δώσει ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη.

Από τους ΑΝΕΛ μίλησαν ο βουλευτής Θ.Παπαχριστόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης Παχατουρίδη  Μ.Κακλαμάνος και Γ.Βαθιώτης,  επισημαίνοντας ότι το όχι των πολιτών στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι απέναντι στην μνημονιακή πολιτική σε όλες τις χώρες – μέλη της.
Οφείλουν οι πολίτες να αναλάβουν την υπόθεση του «όχι» στα δικά τους χέρια. Να μην επιτρέψουν το «όχι» στην πρόταση της Κομισιόν να μετατραπεί σε «ναι» στην πρόταση της κυβέρνησης.
Το «όχι» των πολιτών πρέπει να σημαίνει όχι στα μνημόνια, όχι στους εφαρμοστικούς νόμους που ψηφίστηκαν, όχι στη συνέχεια της μνημονιακής πολιτικής, όχι στην παραμονή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ.
Το «όχι» των πολιτών πρέπει να σημαίνει ένα μεγάλο «ναι» στην αποδέσμευση της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα μεγάλο «ναι» για μια άλλη φιλολαϊκή αναπτυξιακή πολιτική, που θα καλύπτει τις κοινωνικές τους ανάγκες, θα προωθήσει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας, θα περιφρουρήσει την εθνική της ανεξαρτησία και κυριαρχία, τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Αυτό το «όχι» είναι μια ιστορική πρόκληση, που μόνο οι πολίτες μπορούν να την πάρουν επάνω τους.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου