Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΛΙ ΚΙ "ΟΧΙ"...

                                                      

Τρίτη πρωί, κάνει ζέστη, ζέστη κανονική και ζέστη πολιτική, Μπελάδες, μπελάδες, ήττα και συνθηκολογήσεις, ανακατατάξεις πολιτικές, οικονομικές και δυναμικές, με μία Ελλάδα και μία κυβέρνηση πολύ κατώτερη των περιστάσεων.
Ω! ΚΑΙΡΟΙ Ω! ΗΘΗ, όπως έλεγαν κι οι Ρωμαίοι.
Θυμάμαι τον πατέρα μου, που διηγόταν την εισβολή των βαρβάρων Ούνων, προγόνων εν μέρει των σημερινών Γερμανών στη Ρώμη.
Ελεγε ,λοιπόν, πως οι Ρωμαίες πλούσιες δέσποινες για να γλιτώσουν το θάνατο παρατάχθηκαν στην είσοδο της πόλης με γυμνά στήθη και καλωσόριζαν υμνολογώντας τον εχθρό,δεχόμενες τον οικειοθελή ΒΙΑΣΜΟ.. Σας θυμίζει κάτι αυτό και την κυρίαρχη από χρόνια ελληνική μας ελίτ και "πτωχοτραπεζοκρατία", που έλεγε κι ο Γιάννης με ένα -ν-.
Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, ο έλληνας Ανδρέας Κάλβος, το έγραψε κι ο Ρήγας Φεραίος το διέδωσε και οι τελευταίοι ήρωες οπλαρχηγοί του 1821 Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Ανδρούτσος και άλλοι πολλοί πράξη το κάνανε, Το είπε και ο πρωθυπουργός μας στην ομιλία του για το "ΟΧΙ" ,αλλά δεν το έκανε πράξη ,συνειδητά ,ασυνείδητα, η ιστορία θα δείξει, πάντως ούτε όπλα διέθετε, αλλά ούτε και ήρωες κι αυτό δημόσια θα του το αναγνωρίσω.
Είμαστε απόγονοι του Παναγιώτη, του Σωκράτη, του Γιάννη, της Μαρίας, της Κατίνας και όχι, δυστυχώς, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Διογένη, του Αριστοτέλη, της Μπουμπουλίνας...Κι ότι κι αν σημαίνει αυτό, μας κλείνει ερμητικά και καθημερινά στο μικρόκοσμο μας και στην πεποίθηση ότι στο τέλος το δίκαιο θα αποδοθεί από μόνο του και χωρίς να ματώσουμε και η καλοσύνη θα πέσει στα κεφάλια μας , σαν τις αχτίνες του ήλιου ,του ελληνικού, κι όλου του γνωστού μας κόσμου.
Ναι τα μέτρα, που συμφωνήθηκαν είναι άθλια και υφεσιακά , μας "κλέβουν" την εναπομένουσα εθνική κυριαρχία μας και στοχεύουν, ποιος δεν το ψυχανεμίζεται ,τελικά, στους τελευταίους πόρους, σε υδρογονάνθρακες και πετρέλαιο, που πιθανά κρύβει το υπέδαφος αυτής της χώρας. (Αν, λέω τώρα, πάρει και κανένα φόρο από τους πλούσιους, τους εφοπλιστές, τα λαμόγια και τους μαυραγορίτες, που δεν το πιστεύω, θα είναι μία εντελώς αιφνίδια χαρά για μένα και για όλους τους βασανισμένους ...)
Εμείς όλοι οι Ελληνες μπορούμε "ελεύθερα" να πεθάνουμε και σήμερα, είναι ολοκάθαρο, πως οι εταίροι το οικόπεδό μας θέλουν να βουτήξουν και γρήγορα πια και όχι να μας φανούν αλληλέγγυοι. Ναι θα γίνει της κακομοίρας μέσα στη βουλή, στην κεντρική επιτροπή του Σύριζα, στις κομματικές οργανώσεις, στους δρόμους. Τι είχες Ελλάδα μου; Ο,τι είχα πάντα. Διχασμό. Και βασικά σκοτίστηκα αν ο κος Νταϊσελμπλουμ ξαναεκλέχθηκε για 2,5 χρόνια στη ίδια θέση. Χεσμένους μας είχε πριν, χεσμένους θα μας έχει και τώρα.Θα περάσει το μνημόνιο Νο 3 από τη βουλή και με ποιων τις θετικές ψήφους; Η συγκυβέρνηση θα μείνει όρθια ή θα αλλάξει σε εθνικής ενότητας, ειδικού σκοπού, τεχνοκρατών, στυλ Παπαδήμου. Θα έχουμε ψωμί να φάμε αύριο, μεθαύριο και σε κανένα χρόνο; Κάτι δραχμές προγονικές να τις κρατήσω ή να τις πετάξω, γιατί η θέση μας στο ευρώ είναι πλέον αδιαπραγμάτευτη; Μήπως να μπαίναμε στη ζώνη του δολλαρίου, που όλο άνοδο σημειώνει; Θα μου πεις ούτε εκεί μας θέλουν ούτε και κανένας άλλος στον κόσμο ολάκερο...Γιατί πήγαμε παντού; Δεν πήγαμε;
Πρέπει να σας αφήσω. Είπα πολλά. Κάτι κότες θα βάλω στη Νεράντζα, για να μπορώ να επιβεβαιώσω το:ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ, ΤΟΝ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΚΟΤΕΣ...
Εμένα τουλάχιστον θα με φάνε κότες ελληνικές κι όχι γερμανικές...
Αν ο κος Σόιμπλε είχε δίκιο κι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από "ηλιθίους" και "φανατικούς", επειδή είναι γνωστό ότι εγώ φανατική δεν είμαι τότε μάλλον είμαι ηλίθια.
Λοιπόν, ΣΥΡΙΖΑ, τα ξαναλέμε, ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΛΙ ΚΙ ΟΧΙ!
ΒΙΒΗ ΓΕΩΡΓΑΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου