Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Εκδήλωση - συζήτηση από Αριστερή Κίνηση Περιστερίου για το σκάνδαλο Novartis

                                                     


Το σκάνδαλο Novartis (για το οποίο φώναζαν οι δυνάμεις της αντισυστημικής ριζοσπαστικής αριστεράς από το 2008 τότε με τα περίφημα "εμβόλια της γρίπης" όταν σιωπούσαν τόσο οι αστικές πολιτικές δυνάμεις όσο και οι ηγεσίες ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ) είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Ο σύγχρονος αδηφάγος διεθνής καπιταλισμός αντλεί κολοσσιαία υπερκέρδη από τα φάρμακα και τα ιατρικά υλικά. Χρησιμοποιεί την εκρηκτική πρόοδο της επιστήμης και της ιατρικής τεχνολογίας όχι για να νικηθεί η αρρώστεια και ο πόνος αλλά για να γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης η αρρώστεια και ο πόνος σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των ανθρώπων.
Στην χώρα μας με τις σκανδαλώδεις υπερτιμολογήσεις ιατρικών υλικών και φαρμάκων τουλάχιστον από το 1998 ως και σήμερα, γίνεται ένα απίστευτο όργιο άνομων υπερκερδών και μίζας. Συνένοχοι σε αυτήν την καταλήστευση τόσο των ασφαλιστικών ταμείων όσο και του ίδιου του πληθυσμού που τώρα πληρώνει από την τσέπη του μέσω της "συμμετοχής" τις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων, είναι καπιταλιστικές εταιρείες - αστικές κυβερνήσεις - κρατικοί παράγοντες - γιατροί κυρίως από την "κορυφή" της ιεραρχίας και όχι μόνο - καθεστωτικά ΜΜΕ - τράπεζες.
Η τρέχουσα σχετική αντιπαράθεση στο κεντρικό αστικό πολιτικό σκηνικό είναι τόσο ρηχή και επί μέρους που δεν μένει αμφιβολία πως κανένα μαχαίρι δεν πρόκειται να φτάσει σε κανένα κόκαλο και πως το ζήτημα θα εξαντληθεί σε μια συνήθη επικοινωνιακή σαπουνόφουσκα.
Σας καλούμε να τα συζητήσουμε όλα αυτά στην εκδήλωση -  συζήτηση με θέμα "σκάνδαλο Novartis : φάρμακο και περίθαλψη στον σύγχρονο καπιταλισμό" την Δευτέρα 26/3 στις 7.30 μμ στο Πολιτικό Πολιτιστικό Στέκι της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου (Ακροπόλεως και Ιάσονος).
Ομιλητές : 
Μιχάλης Ρίζος, ΓΓ Σωματείου Εργαζομένων "Αττικού"
Πάνος Παπανικολάου, ΓΓ ΟΕΝΓΕ και δημοτικός σύμβουλος της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου