Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Τερέζα Μέι: Στόχευσαν επίτηδες μικρά παιδιά - Θα εξολοθρεύσουμε τους υπεύθυνους

                          

Την πεποίθηση ότι «το πνεύμα της Βρετανίας δεν θα καμφθεί» και ότι «ο δικός μας τρόπος ζωής και οι αξίες μας πάντα θα επικρατούν έναντι των τρομοκρατών», εξέφρασε η Τερέζα Μέι σε δηλώσεις της προς τον Βρετανικό λαό για την πολύνεκρη επίθεση στο Μάντσεστερ.



Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έκανε λόγο για ειδεχθές έγκλημα, την χειρότερη ίσως επίθεση, που ξεχωρίζει, γιατί όπως είπε, «στόχευσε επίτηδες μικρά παιδιά». Όπως διευκρίνισε, οι νεκροί ανέρχονται σε 22 και οι τραυματίες σε 59, οι οποίοι και νοσηλεύονται σε οκτώ νοσοκομεία του Μάντσεστερ. «Ορισμένοι χαροπαλεύουν, ανάμεσά τους και πολλά νέα παιδιά», πρόσθεσε η Μέι.
Ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας και στόχευσε να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες ανθρώπινων ζωών, όπως είπε, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν βρίσκονται κι άλλα άτομα πίσω από τον σχεδιασμό. Οι βρετανικές αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα του καμικάζι, όμως τόνισε ότι τα στοιχεία του δεν μπορούν να αποκαλυφθούν ακόμη.
«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον διεστραμμένο εγκέφαλο που σχεδίασε την επίθεση. Είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε και να εξολοθρεύσουμε τους υπεύθυνους», υπογράμμισε η Τερέζα Μέι.
Η απειλή παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ανέφερε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, ιδιαίτερα σε δημόσιους χώρους συναθροίσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου