Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Διαχώρισαν σιαμαία αγοράκια που ήταν ενωμένα στο κεφάλι

Δύο δίδυμα αγοράκια ηλικίας 13 μηνών που ήταν ενωμένα στα άκρα των κεφαλιών τους κατάφεραν να διαχωρίσουν ομάδα χειρουργών στη Νέα Υόρκη, σε μια εγχείρηση που διήρκεσε 16 ολόκληρες ώρες. 


Η μαραθώνια εγχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής και τα δύο αγοράκια, ο Jadon και ο Anias McDonald βρίσκονται πλέον στο στάδιο των μετεγχειρητικών επεμβάσεων για την αναδιαμόρφωση των κρανίων τους.
Την ώρα της επέμβασης η μητέρα των αγοριών, Nicole McDonald περιέγραψε την «ανασφάλειά της για το μέλλον» στο Facebook ενώ λίγο αργότερα ανέβασε φωτογραφία του Jadon, μόνο του, να κοιμάται γαλήνιος στο νοσοκομειακό του κρεβάτι.
«Ρώτησα αν θα διαμόρφωναν το δωμάτιο γιατί δεν μπορούσα πραγματικά να συνειδητοποιήσω ότι θα υπήρχαν δύο διαφορετικά κρεβάτια», έγραψε στη φωτογραφία.
Τα δίδυμα αγοράκια θα παραμείνουν διασωληνωμένα για περίπου μία εβδομάδα καθώς οι γιατροί θέλουν να παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας τους.
Τα ποσοστά επιτυχίας ενός χειρουργικού διαχωρισμού των παιδιών είναι πολύ χαμηλά κι εξαρτώνται από το σημείο που τα μωρά είναι ενωμένα.
Για παράδειγμα, το ιατρικό κέντρο επισημαίνει ότι το 68% των σιαμαίων που είναι ενωμένα στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης διαχωρίζονται με επιτυχία ενώ δεν υπάρχουν προς το παρόν επιζώντες από επεμβάσεις διαχωρισμού σιαμαίων στην καρδιά.
«Κάναμε ένα τεράστιο άλμα πίστης» τόνισε η μητέρα των παιδιών. «Νιώθω ότι ο χρόνος έχει παγώσει.. Θα βρίσκομαι εδώ μέχρι να αντικρίσω τα χαμόγελά τους ξανά».
Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου