Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Η «επιδημία» των κλόουν-δολοφόνων

Σε… επιδημία τείνει να εξελιχθεί η νέα «μόδα» των κλόουν-δολοφόνων, μια κακόγουστη φάρσα που «ζωντανεύει» την πλοκή του βιβλίου «It» του Στίβεν Κίνγκ και εξαπλώνεται ταχύτατα σε ΗΠΑ, Βρετανία αλλά και άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις.


Οι «φαρσέρ» κρύβονται σε σκοτεινές γωνιές υπόγειων γκαράζ, σε σοκάκια ή σε παράδρομους ντυμένοι σαν κλόουν και κρατώντας σφυριά ή άλλα όπλα. Μόλις δουν περαστικούς, πετιούνται από την κρυψώνα τους και αρχίζουν να τους κυνηγούν για να τους «σκοτώσουν».
Κοινωνικά δίκτυα και ιστοσελίδες ανταλλαγής βίντεο έχουν πλημμυρίσει με σχετικά βίντεο, τα οποία κάθε άλλο παρά αστεία μπορούν να χαρακτηριστούν.
Η Σκότλαντ Γιάρντ προειδοποίησε σήμερα τους πολίτες της Βρετανίας ότι οι φάρσες αυτές θα… ενταθούν το διάστημα πριν από το Χάλογουίν και προέτρεψε τους επίδοξους φαρσέρ να μην τις… επιχειρήσουν. Και αυτό γιατί η βρετανική αστυνομία έχει προχωρήσει σε αρκετές συλλήψεις «κλοουν-δολοφόνων», αρκετοί εκ των οποίων βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.
Μάλιστα, την Τρίτη ένας έφηβος απέκτησε ποινικό μητρώο επειδή προσπάθησε να τρομάξει ομάδα συμπολιτών του.
Την ίδια ώρα, οι… αποβολές πέφτουν βροχή στα βρετανικά σχολεία, που διαμηνύουν ότι δεν θα ανεχτούν τέτοια αστεία. Πριν από λίγο καιρό, βρετανικό σχολείο είχε εκκενωθεί για να εντοπιστεί από τις αρχές ο «ένοπλος», προκαλώντας πανικό στην τοπική κοινωνία, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Time, ο γιος γνωστού ποδοσφαιριστή της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπος με απομάκρυνση από το σχολικό του περιβάλλον γιατί επιχείρησε να συγκεντρώσει ολόκληρη… ομάδα κλόουν δολοφόνων και να κατατρομάξει τους μαθητές του σχολείου του.
Για ορισμένους κλόουν, όπως έναν από το Κεντ, η φάρσα κατέληξε στο νοσοκομείο καθώς ένα από τα θύματά του τού επιτέθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου