Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε μου είπε κατάμουτρα ότι ήθελε να θυσιάσει την Ελλάδα

«Ο Σόιμπλε ήθελε Grexit. Να θυσιάσει την Ελλάδα», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο γερμανικό κρατικό δίκτυο phoenix, όπου μίλησε για την κυρίαρχη θέση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στο Eurogroup αλλά και τα δικά του σχέδια να εισάγει στην Ελλάδα παράλληλο νόμισμα.

Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε μου είπε κατάμουτρα ότι ήθελε να θυσιάσει την Ελλάδα
«(Ο Σόιμπλε) είναι ίσως ο μόνος που ήταν ειλικρινής μαζί μου κάθε φορά. Η άποψή του ήταν: η χώρα σου, η οικονομία σας, δεν έχει θέση στην ευρωζώνη. Η κυβέρνησή σου δεν μπορεί και δεν θα τηρήσει τις υποσχέσεις της», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς πότε και πώς συνειδητοποίησε ότι ο κ. Σόιμπλε έχει σχέδιο για Grexit, απάντησε: «Όταν μου τo' πε», ενώ για το πότε συνέβη αυτό είπε: «Κάποια στιγμή τον Μάρτιο... Δεν χρειαζόμουν κάποια θεωρία για τον δόκτωρα Σόιμπλε και το Grexit, γιατί μου το' πε κατάμουτρα».
Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ακόμη ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θεωρεί το Eurogroup δικό του δημιούργημα, σημειώνοντας ότι «αυτός επινόησε τη δομή του, η οποία στηρίζεται στους τρεις θεσμούς, την τρόικα» και ότι «(Το eurogroup) φέρει σαφώς την υπογραφή του Σόιμπλε».
Μιλώντας για την κυριαρχία του κ. Σόιμπλε στο Eurogroup σημείωσε ότι «αναμφίβολα έχει το πάνω χέρι» και ότι «οι άλλοι υπουργοί, εξαιρουμένου ίσως του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, κρέμονται απ' τα χείλη του».
Σε ό,τι αφορά τους δικούς του σχεδιασμούς για IOU'S είπε:
«Όταν έχεις ξεκάθαρες απειλές ότι θα σε διώξουν απ' την ευρωζώνη, όταν υπάρχει σχέδιο Grexit απ' τον δρα Σόιμπλε, ένα αναγκαστικό Grexit, κάποια στιγμή δεν έχεις άλλη εναλλακτική απ' το να ευχηθείς δικό σου νόμισμα. Αυτό που θέλαμε να κάνουμε αναφορικά με τη ρευστότητα, θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε IOU's για να μείνουμε στο ευρώ και να κερδίσουμε χρόνο για να διαπραγματευτούμε μια υλοποιήσιμη συμφωνία εντός της ευρωζώνης».
Πηγή: Megatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου