Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Τσίπρας τις επόμενες ώρες

Εκλογές - Αποκλειστικό: Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Τσίπρας τις επόμενες ώρες
Μετά τη συνάντηση που είχε  ο Νίκος Παππάς με τον Προκόπη Παυλόπουλο ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται εντός της ημέρας να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και να ενημερώσει τον κ. Παυλόπουλο για τις προθέσεις του να παραιτηθεί και να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr ο κ. Παππάς ενημέρωσε τον ΠτΔ για τις προθέσεις του πρωθυπουργού περί εκλογών - εξπρές μέσα στον Σεπτέμβρη, ωστόσο παραμένουν ακόμη αναπάντητα ορισμένα πολύ σημαντικά ερωτήματα:
1ον. Δεν γνωρίζουμε αν ο πρωθυπουργός έχει ενημερώσει ή πρόκειται να ενημερώσει για την απόφασή του τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς όπως ο ίδιος είχε δεσμευτεί. Να υπενθυμίσουμε ότι στο γεύμα που είχε γίνει προ εβδομάδων στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν με πρόωρες εκλογές.
2ον. Δεν γνωρίζουμε αν ο πρωθυπουργός έχει ενημερώσει τους θεσμούς και συγκεκριμένα τον Ντάισελμπλουμ, τον Ντράγκι και τον Γιούνκερ και
3ον. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα για τις διερευνητικές εντολές.
Οι προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου είναι οι εκλογές να γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου, αν και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να «κλειδώσει» λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών.
Να σημειώσουμε ότι το Μαξίμου επιθυμεί τη σύσταση υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου.
Αν και εφόσον υπάρξει συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Προκόπη Παυλόπουλο τις επόμενες ώρες, αναμένεται και τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού. 
Να σημειώσουμε ότι από τις 2:00 το μεσημέρι, μέχρι αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Στη σύσκεψη αυτή εξετάζονται όλες οι λεπτομέρειες για τη διενέργεια των εκλογών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου