Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Επιδείνωση του καιρού με επικίνδυνα ισχυρά φαινόμενα

                                                                






Αλλάζει ο καιρός – Έντονα φαινόμενα θα σαρώσουν  τη χώρα – Πού και πότε, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Πρόσκαιρη επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς άνεμους. Παράλληλα, όπως προειδοποιεί η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση (6-8 βαθμούς) η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην ανατολική και βόρεια χώρα.

Πού και πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα


Αύριο, Τετάρτη (30/08) το πρωί στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην κεντρική και ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα βροχής τη νύχτα στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 και το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 και το μεσημέρι πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου