Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Grenfell Tower: Ο πύργος της κολάσεως στη «καρδιά» του Λονδίνου

                                                          

«Κανείς από τους τρεις τελευταίους ορόφους δεν έχει επιζήσει!» - Γονείς πετούσαν τα παιδιά τους από τον 9ο όροφο - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τη φρίκη της πύρινης κόλαση

Λονδίνο - Grenfell Tower: Ανείπωτη τραγωδία με δώδεκα (μέχρις στιγμής) νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και εκατοντάδες αγνοούμενους στο κτήριο των 24 ορόφων που βρίσκεται στα δυτικά του Λονδίνου και το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/6) - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες πολιτών - Μητέρες πέταγαν τα παιδιά τους από τον 9ο όροφο - «Κανείς από τους τρεις τελευταίους ορόφους δεν έχει επιζήσει!».
Σε πολύ σοβαρή κατάσταση οι 20 από τους τραυματίες. Εικόνες φρίκης και συγκλονιστικές μαρτυρίες από τον «σιδερένιο τιτάνα» που παραδόθηκε στις φλόγες.
Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει έξι θανάτους, με τη Scotland Yard να λέει ότι ο αριθμός αναμένεται να ανέβει σημαντικά, ένας κάτοικος της περιοχής που εργάζεται μαζί με τους διασώστες, στην προσπάθεια να εντοπιστούν οι όποιο επιζώντες προχώρησε σε μία ανατριχιαστική μαρτυρία: «Κανείς από τους τρεις τελευταίους ορόφους δεν έχει επιζήσει!»

«Έχουμε στα χέρια μας μια λίστα αγνοούμενων. Είναι τόσοι πολλοί. Πιθανόν να είναι πάνω από 50, μπορεί και πάνω από 100». Η αστυνομία δεν μπορεί να πει ακόμα με βεβαιότητα πόσοι είναι οι ακριβείς αριθμοί θυμάτων, τραυματιών και αγνοουμένων, καθώς η φωτιά είναι ακόμα αναμμένη, αν και υπό έλεγχο, 12 ώρες μετά τη στιγμή που ξεκίνησε.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Guardian, γονείς πέταγαν μωρά και μικρά παιδιά στην απέλπιδα προσπάθεια τους για να τα σωθούν, ακόμα και από τον 9ο όροφο.
«Μία μητέρα ούρλιαζε, το μωρό μου, πρέπει να βγω έξω για να σώσω το μωρό μου. Αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, απολύτως τίποτα, μόνο βλέπαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου