Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

ΓΙΑΤΊ ΔΕ ΘΈΛΟΥΝΕ...



                                                       
                                     
  Καύσωνας προ των πυλών, των πόλεων και των εκάστοτε πολιτισμών μας.
Δεν έχω διάθεση γενικά και ειδικά τη συγχώρεση την αφήνω για τους μεγαλοσταυριτες με τη μεγάλη καβατζα και τα πονηρά κουμάντα εξεπανεκαθεν.
Συους φίλους, που πήγαν στο Ζούμπερι για μπάνιο, στέλνω την αγάπη μου, στους ποιητές, που ελπίζουν ακόμα, τα φιλιά μου και στη Νεράντζα μία παράκληση προσωπικη:
Ένα τραπέζι δίπλα στη θάλασσα για εμένα και τον άντρα μου. Πετσετες, μπανιερα, μάσκες, απολυμαντικό, βιβλία και ξηρά τροφή θα κουβαλάμε μόνοι μας μέχρι...
Μέχρι όπου πάει είναι η απάντηση μου.
Στην ερωτηση, γιατί οι βιαστές και δολοφόνοι της Τοπαλουδη δεν ζήτησαν ταπεινά συγγνώμη, η απάντηση, άσχετα από τους χειρισμούς της όλης υπόθεσης κι από όλους, είναι :
Γιατί δε θέλανε.
Στην ερώτηση, γιατί οι Ρομά της Ελλάδας δεν συμμορφωνονται να πάνε καραντίνα σε κλειστό χώρο, να μη διασπειρουν τον κορονοιο και σε άλλους ανθρώπους, η απάντηση είναι :
Γιατί δε θέλουνε και θεωρούν όλους τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας "μαλάκες"...
Στην ερώτηση, γιατί οι παγκόσμιοι ηγέτες δε φτιάχνουν μια κοινή ομάδα επιφανών ειδικών, με κοινά έξοδα όλων των χωρών, για να ανακαλύψουν, δοκιμάσουν κι εφαρμόσουν το εμβόλιο ή τη θεραπεία του κορωνοιου, το οποίο στη συνέχεια θα παράγουν τα κράτη και θα διαθέσουν "δωρεάν" για την προστασία της ζωής επάνω στον πλανήτη Γη, η απάντηση είναι :
Γιατί δε θέλουνε.
Στην ερώτηση αν αυτή η πανδημία θα οδηγήσει σε δίκαιη κατανομή πλούτου, βελτίωση των όρων διαβίωσης όλων των ανθρώπων, παύση πολέμων, ενσυνειδηση παντων, ξημέρωμα μια νέας πανθρωπινης λογικής, σεβασμού κι αλληλεγγύης, η απάντηση.
Nein. Γιατί δε θέλουνε ούτε πρόκειται στο εγγύς μέλλον. Προτιμούν να καταστραφούν όλα και όλοι μας παρά να γίνουμε κανονικοί άνθρωποι.
Λοιπόν. Η ετυμηγορία με βρίσκει σύμφωνη.
ΈΝΟΧΟΙ!
Υ. Σ. Επί της ποινής δεν προσβλεπω κανένα βελτιωτικό χαρακτήρα.
Εξεπανεκαθεν, δυστυχώς...
ΒΙΒΗ ΓΕΩΡΓΆΚΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου