Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

HELP ή ΒΟΉΘΕΙΑ ;


                                                                                         Πρώτη μέρα μετά την πληρωμή των συνταξεων. Ο κόσμος θα ξεχυθει στα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές αγορές να αγοράσει πατάτες, κρεμμύδια, φέτα προσφοράς, κοτόπουλο προσφοράς κι ότι τέλος πάντων επιλέξει ανάμεσα στις φαρμακωμενες τιμές των προϊόντων, που θα καταφερουν να κατευνασουν την δεκαετή συνεχιζόμενη πείνα του...
Έχουμε νέα Πρόεδρο Δημοκρατίας στη χώρα με τις ψήφους της ΝΔ, του ΣΎΡΙΖΑ και του τέως ΠΑΣΟΚ. Μακάρι κάτι από όσα ευχήθηκε στην εναρκτήρια δήλωση της να μπορέσει να κάνει πράξη, γιατί καμιά δήλωση από μόνη της δεν βελτιώνει την πραγματικότητα. Ε;
Έχουμε επέτειο της πρώτης φοράς, που εκλέχθηκε αριστερή κυβερνηση στην Ελλάδα, δηλαδή το 2015 ο ΣΎΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.
Σκέφτομαι συχνά, αν τότε η αριστερά είχε καταφέρει να βγάλει ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ, τα πράγματα θα είχαν πάει καλύτερα;
Ερώτηση, που μόνο υποθετικά μπορείς να απαντήσεις, μιας και η ιστορία της διακυβέρνησης ΣΎΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχει πια γραφτεί.
Φυσικά δεν πρόκειται να πάω να ακούσω ομιλίες πρώην Πασοκων να μιλάνε για την πορεία ενός κόμματος, του ΣΎΡΙΖΑ, που φτιάχθηκε από αριστερούς, που μπορούσαν ακόμη να ονειρευονται, να εργάζονται σκληρά για το κοινωνικό σύνολο και να αποτελούν ιδεολογική πρωτοπορία σε μια χώρα, που από τον εμφυλιο και μετά δολοφονησε, ιδεολογικά ή πραγματικά, τους καθαρούς Έλληνες και παρέδωσε για χρόνια την εξουσία σε ημετέρους, πρώην μαυραγοριτες, διαπλεκομενους, πράκτορες ξένων χωρών, λακεδες και λογής - λογής, μαφιόζους με παχυλα πορτοφόλια και καθολου συνείδηση.
Η εποχική γρίπη είναι εδώ και σαρώνει μικρούς και μεγάλους. Οι σύγχρονοι νεοέλληνες δεν ενδιαφέρονται για τα πολιτικά τεκταινόμενα , για αλλαγές στον εκλογικό νόμο, για τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση υγείας και παιδείας, για θανάτους μαρτύρων και παραιτήσεις ανακριτων, για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, για την Τουρκία και τη Λιβύη, την κα Μερκελ και το Νταβός. Ο σύγχρονος Έλληνας τη βγάζει με σαπουνόπερες και μπαγιατεμενες ξανθές, με "τέρατα" δημοσιογράφους στην κρατικη τηλεόραση, σόου με τραγουδιστές και μαγειρους και σουβλάκια και πίτσες ντελίβερι. Γράφει το ονοματάκι του και όλων των δικών του σε λίστα αναμονης σε όλα τα γνωστά του φαρμακεία για να πάρει αυτός προληπτικά, χωρίς να τη χρειάζεται, αντιιική αγωγή κατά της γρίπης και να επιζήσει αυτός, πάντα αυτός, σωστός μικροαστος, χαμερπης, αμαθης κι άχρηστος στη σωτηρία του πλανήτη κι ας πεθάνει ο γείτονας κι η κατσίκα του γείτονα μαζί.
Όσοι διαβάζετε τα κείμενα μου και με σέβεστε, μπορεί να αισθανθείτε, πως τα λόγια μου δεν περιγράφουν εσάς, που το εύχομαι και το ελπίζω.
Όλοι οι άλλοι, όμως, αποδεικνυεσθε καθημερινά υποδεέστεροι των περιστάσεων.
Δυστυχώς για εσάς, όπως και για εμένα, η γρίπη της Κίνας έρχεται...
Κι όποιος μείνει θα ακούει τις κραυγές των νικημενων!
ΒΙΒΉ ΓΕΩΡΓΆΚΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου