Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Συμπέθεροι από τα Τίρανα, μια παράσταση σταθμός στο Περιστέρι

Μια κωμωδία υψηλών προδιαγραφών που δεν μας άφησε άντερο για άντερο από το γέλιο. Το μικρό θεατράκι της Ξυλοτεχνίας στο Περιστέρι τον τελευταίο καιρό, προσφέρει απίστευτο γέλιο στους δημότες και όχι μόνο, με την πολύ πετυχημένη κωμωδία του Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου "Συμπέθεροι από τα Τίρανα".
Ο σκηνοθέτης Φ. Κάσσιος έκανε μια καταπληκτική δουλειά, με τους ηθοποιούς να δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας και ταλέντου, που αφήνει άφωνο το κοινό.
Το έργο πραγματεύεται τον καθρέφτη της σύγχρονης κοινωνίας μας, όπου η διαφθορά γεννάει διαφθορά. Ο Ελληναράς ο υπεράνω του νόμου, το ρουσφέτι και ο κοινωνικός και φυλετικός ρατσισμός που μεγαλώνει τη ρίζα. Οι δύο συγγραφείς, μας κάνουν να δούμε τον εαυτό μας από το θεατρικό καθρέφτη και να σπάσουμε το κατεστημένο.
Το έργο θα παίζεται μέχρι τα Χριστούγεννα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 8.30 το βράδυ χωρίς εισιτήριο, δωρεάν.
Έπαιξαν οι ηθοποιοί Μ. Κουβάκη, Ι. Παναγιωτόπουλος, Ν. Μπρέμπου, Μ. Νικολόπουλος, Μ. Μπαρού, Τ. Χατζησαββίδης, Χ. Καλλίδης, Μ. Πετσάκου, Σ. Δημόπουλος.
Βοηθός σκηνοθέτη η Μ. Τσάρου Καψωτή, Χορογραφία Ι. Παναγιωτόπουλος, Μουσική επιμέλεια Α. Καπόνε, Υπεύθυνη σκηνής Α. Τραχίλη, φωτογραφία Φ. Κάσσιος, τεχνική επιμέλεια Ειρ. Μπαρού, Στίχοι Μ. Μπαρού και σκηνικά ο Π. Μανίκας και Γ. Ματαράγκας.
Ρούλα Τικοπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου