Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

ΛΕΥΚΌ ΚΑΠΈΛΟ ΠΑΝΑΜΆ

                                                                       

Τι ωραία, που μοιάζει η παραλία του Σεπτέμβρη. Ο καιρός γλύκανε, ο κοσμος αραιωσε, τα σχολεία άνοιξαν. Οι συζητήσεις μειώθηκαν στα συνηθισμένα. Αν θες να δεις εξαγγελιες κυβέρνησης ή αντιπολίτευσης ίδιες κι απαράλλαχτες με παρελθόντων ετών, στηνεσαι στην τηλεόραση του σπιτιού σου... Η μυρωδιά της φύσης, της βροχής, της ραστώνης, του απλού και μετρίου της κορινθιακης επαρχίας, των σωρων από παρατημενα σκουπίδια, έρχεται και απλώνεται ολουθε και πάνω σου, καθώς μία μυστική φωνή σου ψιθυρίζει πεισματικά :
-Δεν πιστεύω τίποτα, , δεν ελπίζω τίποτα, είμαι σχεδόν ελεύθερη.
Πίνεις αργά τον καφέ σου, στο γνώριμο καφέ της παραλίας, (όμορφη ήτανε προχθές και η καινούρια εκδήλωση της παρέας μας των ποιητών του Περιστερίου), κάνεις άλλο ένα μπάνιο στη θάλασσα (κι αυτό το μπάνιο σου φαίνεται καλύτερο από τα καλοκαιρινά, που τύφλα να έχουνε τα greek islands, που πάνε πια μονάχα οι τουρίστες) . Στέλνεις φωτογραφίες της παραλίας, μαζί και του καφέ, στα παιδιά και στους φίλους, για να εισπράξεις σύντομα ένα :
-Καλοπερνάς, μάνα, βλέπω, από το γιο σου, ενώ γελώντας σκέφτεσαι ότι τελικά :
Η ελευθερία του μυαλού είναι, που επιτρέπει στον άνθρωπο να αντέχει!
Στέλνεις μετά σε όλους τους φίλους μια πρόσκληση για τη δική σας, νέα εκδήλωση της Τετάρτης, της παρέας των ποιητών, με τη Ντίνα Γεωργαντοπούλου κι εσένα, να παρουσιάζετε ένα δείγμα από τη δουλειά σας.
Και τι να διαλέξεις, αραγε; Κάτι παλιό ή κάτι πρόσφατο, κάτι πεζό ή κάτι εμμετρο, κάτι χαρούμενο ή κάτι λυπημένο;
Καλές είναι κι οι βραδιές της ποίησης. Ακούμε και μιλάμε. Μίλαμε και μας απαντούν.
-Ακούς; Κώστα; Αυτοί οι κλέφτες, που κάνανε άνω κάτω το σπίτι σου στη Νεράντζα, που για ζεστό χρήμα ψάχνανε, ασκοπως, το ΛΕΥΚΌ ΣΟΥ ΨΑΘΙΝΟ ΚΑΠΕΛΟ ΠΑΝΑΜΆ κλέψανε τελικά.
Ίσως νόμισαν αμυαλα , πως οι ψυχές δε χρειάζονται καπέλα.
Μα κι έτσι, αν είναι, στην πρώτη ευκαιρία ένα ποίημα, με καπέλο, θα σου γράψω εγώ. Γιατί οι ψυχές, όπως κι εμείς, χρειάζονται ποίηση, αγάπη και χαρά.
Αντε, γεια σας. Σας περιμένω, όσους μπορείτε, την Τετάρτη, στις 19 του Σεπτέμβρη 2018 , στις 8μ.μ.,στον Αγιαντωνη, στο καφέ ΤΡΙΩΤΑ, Παυλου Μελά αρ. 39.
Φέρτε καπέλα, συγγνώμη, ποιήματα!
ΒΙΒΉ ΓΕΩΡΓΆΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου