Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ....

                  

Νάτος..Νάτος ο Πρωθυπουργός φώναζε πριν λίγες μέρες το "πλήθος"στο Περιστέρι, αποθεώνοντας τον κ. Μητσοτάκη, προσδίδοντας την τιμητική που αρμόζει σε θεσμικά πρόσωπα. Πάνω απ όλα σεβασμός στους δημοκρατικούς θεσμούς και σ αυτούς που τους εκπροσωπούν. Μόνο που ο σεβασμός σε πολιτικό επίπεδο δεν θα πρέπει να είναι μονόπλευρος, κ. Πρωθυπουργέ. Επισκέπτεστε μια ιστορική πόλη, με παρακαταθήκη αγώνων, με ανθρώπους που πάλεψαν σε χαλεπούς καιρούς με θεούς και δαίμονες, που μάτωσαν, ίδρωσαν, ταλαιπωρήθηκαν, για να μπορέσει να πάρει την σημερινή της μορφή. 

Αυτά ως πρόλογο, διότι στο δια ταύτα το Περιστέρι παλεύει ακόμα με την αδιαφορία των κρατούντων, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Παράδειγμα τα σχολικά κτίρια και το στοίβαγμα των μαθητών σε αίθουσες ακατάλληλες, χωρίς τις απαραίτητες συνθήκες και προδιαγραφές σύγχρονων ευρωπαϊκών σχολείων.  

 Το ΕΝΕΕΓΥΛ ειδικό σχολείο στο Περιστέρι αγωνίζεται εδώ και χρόνια για την στέγαση των παιδιών σε ανθρώπινες συνθήκες. Το θέμα ήρθε στη Βουλή σήμερα από τη Βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και για πολλοστή φορά επεσήμανε την ακαταλληλότητα του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται 187 παιδιά. Στο αμφιθέατρο δε φοιτούν, άκουσον, 70 παιδιά διαφόρων ηλικιών και προβλημάτων με ότι αυτό συνεπάγεται στην απόδοση και στην υγεία αυτών των παιδιών. 

Ακούγοντας προσεκτικά τον κ. Στυλιανό Πέτσα, Αναπληρωτή Υπουργό Επικρατείας διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά, ότι η γενικολογία και οι υποσχέσεις σε προεκλογικό πάντα χαρακτήρα, είναι το ρητορικό σχήμα μιας στοχευμένης πολιτικής, που αποσκοπεί σε φευγαλέες προτάσεις, χωρίς ουσιαστικές λύσεις. Για μια ακόμη φορά πέταξε το μπαλάκι στην Τοπική αυτοδιοίκηση και στην ευθύνη των δήμων, τονίζοντας ότι "εμείς δώσαμε 118 εκατ ευρώ για τα σχολεία, ενώ άλλα 350 εκατ ευρώ δόθηκαν για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης των παιδιών. 

Και εδώ μπαίνει το ερώτημα στους τοπικούς ιθύνοντες: Γιατί κύριοι αφήσατε 7 χρόνια τώρα ένα σχολείο με τεράστια προβλήματα, ακατάλληλο προς στέγαση τόσων παιδιών και δεν αφουγκραστήκατε τον αγώνα των γονιών και εκπαιδευτικών για τη στέγαση των μαθητών σ ένα καλύτερο κτίριο;

Πετάξατε το μπαλάκι στους γονείς και εκπαιδευτικούς, αντί να μεριμνήσετε για την κατασκευή ενός νέου κτιρίου με σύγχρονες επιστημονικές προδιαγραφές, όπως είθισται σε ευρωπαϊκές χώρες και που τόσο κόπτεται ο δημαρχός μας  να παρομοιάσει ως Ευρωπαϊκή, την πόλη του Περιστερίου;

Ο πολιτισμός μια χώρας είναι καθρέφτης της παιδείας και του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων της και κάτι τέτοιο εδώ στην Δυτική όχθη, αγαπητοί κύριοι δεν υφίσταται. Τα μεγάλα λόγια τα χορτάσαμε, η ευθύνη είναι όλων μας, και κυρίως αυτών που επαναλαμβάνονται διαρκώς στην αναμασημένη τροφή της υπόσχεσης και ουσιαστικά πλήρους αδιαφορίας!

 

Ρ.Τ 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου