Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Μπροστά σε νέο τεράστιο φιάσκο με τα γήπεδα στο Ίλιον η διοίκηση Ζενέτου



Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης "Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον"

Όπως αναμενόταν εδώ και μέρες, χθες ανακοινώθηκε και επίσημα η υπό όρους «επαναλειτουργία» του ερασιτεχνικού αθλητισμού σε όλη τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως από τη Δευτέρα 17 Μαΐου ξεκινούν τις προπονήσεις οι αθλητικές ακαδημίες και σύλλογοι, σε γκρουπ μέχρι των δέκα ατόμων.

Όλα τα παραπάνω ήταν απολύτως προβλέψιμα από τη στιγμή που η κυβέρνηση είχε γνωστοποιήσει, μέρες τώρα, τις προθέσεις της να προχωρήσει στο «άνοιγμα» των δραστηριοτήτων που είχαν διακοπεί λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Και όμως στο Ίλιον αντί να χαιρόμαστε για τις εξελίξεις και την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που αφορά χιλιάδες παιδιά, αθλητές, αθλήτριες και προπονητές, βρισκόμαστε για μία ακόμη φορά αντιμέτωποι με αστείες, τραγελαφικές καταστάσεις.

Η διοίκηση Ζενέτου, αντί να εκμεταλλευτεί και να αξιοποιήσει όλο αυτό το διάστημα των 6 μηνών(!) που τα γήπεδα ήταν κλειστά με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ώστε να ανανεώσει τον κατεστραμμένο τάπητα στο γήπεδο της Ραδιοφωνίας, δεν έκανε το παραμικρό. Τα ίδια και στο γηπεδάκι 5 επί 5 στη διασταύρωση των Χασιάς και Καπετάν Βέρα.

Αντίθετα, έκρινε πως τώρα(!) είναι το κατάλληλο «timing» να ξηλώσει τελείως τον συνθετικό τάπητα των 2 συγκεκριμένων γηπέδων, με αποτέλεσμα να τα αχρηστεύσει παντελώς,  ώστε κάποια στιγμή… στο μέλλον να τα φτιάξει.

                                             

Φοβόμαστε πως θα δούμε και στα γήπεδα την επανάληψη του φιάσκου που ζει το Ίλιον με τις παιδικές χαρές. Που μήνες ολόκληρους κλειστές, όμως αυτοί δεν έφτασαν στη διοίκηση Ζενέτου ώστε να τις έχει έτοιμες τώρα που ξανάνοιξαν. Λες και έχτιζαν το γεφύρι της Άρτας.

Την ίδια στιγμή η διοίκηση συνεχίζει και πανηγυρίζει για «λουλουδάκια» που τοποθετεί σε συγκεκριμένα σημεία του δήμου…

Απαιτούμε από τη διοίκηση Ζενέτου να δώσει άμεσα λύση στο τεράστιο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε. Δεν νοείται αυτή η προσβλητική και προβληματική συμπεριφορά απέναντι στα αθλητικά σωματεία της πόλης μας. Πόσο μάλλον τώρα που αυτά δοκιμάζονται σκληρά 1 χρόνο τώρα, σχεδόν με όρους επιβίωσης για την επόμενη μέρα.

Δεν μπορεί τη στιγμή που οι προπονήσεις προβλέπεται να γίνονται σε γκρουπ μέχρι 10 άτομα, και άρα θα χρειαστεί σπάσιμο των τμημάτων σε μικρότερα και κατά συνέπεια ακόμη περισσότερες ώρες στα γήπεδα, η διοίκηση να επιλέγει να βγάλει εκτός λειτουργίας 2 από τα - έτσι και αλλιώς -  λιγοστά γήπεδα της πόλης.

Μα δεν βρέθηκε ένας «λογικός» άνθρωπος στη διοίκηση να επισημάνει τα αυτονόητα;

Τι θα κάνουν τώρα; Θα στριμώξουν τους πάντες, όλους τους συλλόγους και τις ακαδημίες της πόλης μας σε μόλις δύο γήπεδα; Θα προκαλέσουν δηλαδή, συνθήκες «συνωστισμού», τη στιγμή που πρέπει να μεριμνούν για το ακριβώς αντίθετο;

Η διοίκηση Ζενέτου αυτή τη στιγμή με τις επιλογές της συμπεριφέρεται σαν να θέλει να «πυροβολήσει» τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στο Ίλιον. Λες και θέλει για κάποιο λόγο να τιμωρήσει τα σωματεία της πόλης μας.

Οφείλει τις επόμενες λίγες ημέρες να βρει άμεσα λύση και να ανοίξει τα γήπεδα της Ραδιοφωνίας και το 5 επί 5 στις οδούς  Χασιάς και Καπετάν Βέρα. Διαφορετικά, κάθε επόμενη ημέρα που τα γήπεδα θα παραμένουν κλειστά,  θα είναι απόλυτα εκτεθειμένη και υπόλογη στα μάτια όλων των κατοίκων του Ιλίου.

Ίλιον, 10/05/2021

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου