Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Το Παρίσι πνίγεται στα σκουπίδια λόγω απεργίας

                       

  • 4 Φεβρουαρίου 2020
Κάδοι που ξεχειλίζουν, απορρίμματα και χαρτόκουτα στοιβαγμένα στα πεζοδρόμια, δυσοσμία που προκαλεί ναυτία: Οι συνέπειες της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα που σχετίζονται με τη μεταρρύθμιση του Συνταξιοδοτικού που απεργάζεται η κυβέρνηση του Εμμανουέλ Μακρόν, έχουν αρχίσει να γίνονται ορατές στο Παρίσι και τη Μασσαλία.
Όπως ακριβώς και με τους καθαριστές υπονόμων και λυμάτων, των οποίων το προσδόκιμο ζωής είναι κατά 17 χρόνια μικρότερο από τον μέσο όρο, και οι οδοκαθαριστές κι εργαζόμενοι στην αποκομιδή έχουν ένα προσδόκιμο μειωμένο κατά επτά έτη. Εντούτοις, το νέο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που οραματίζεται να δρομολογήσει ο Μακρόν -και εναντίον του οποίου έχουν ξεσηκωθεί- προβλέπει να καταργήσει την πρόωρη συνταξιοδότησή τους ως ανήκοντες σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Στο Παρίσι, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και αποκομιδή απεργούν για δέκατη ημέρα και έξι από τους δέκα κλιβάνους για την καύση των απορριμμάτων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.
Το αποτέλεσμα είναι οφθαλμοφανές, καθώς σχεδόν σε κάθε δρόμο της γαλλικής πρωτεύουσας τα απορρίμματα έχουν κατακλύσει τα πεζοδρόμια.
Όπως τονίζει ένας εργαζόμενος σε παρισινό εστιατόριο, «κρατάμε τα απορρίμματά μας στο υπόγειο, διότι ήδη έχουν ξεχειλίσει οι κάδοι στον δρόμο. Δεν πρέπει να συνεχισθεί άλλο η απεργία, διότι τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται περίπλοκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου