Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

                                                                  

Όπως όλοι όσοι μεγαλώνουν, συχνά με απασχολεί ο χρόνος, που περνάει ανεπιστρεπτί. Θα μου πεις υπάρχει τρόπος να παγώνεις το χρόνο, τις στιγμές, τις επιλογές, τις καταστάσεις, κατά το κέφι σου, και να τις συνεχίσεις σε άλλο χρόνο, όταν, κατά την κρίση ή την επιθυμία σου, τα πράγματα θα φαίνονταν πιο ευνοϊκά ή απλά πιο διαχειρισιμα;
Οι άνθρωποι συχνά τείνουν να σε προσέχουν, να σε αποδέχονται, να σε αναζητούν, όταν σε χρειάζονται, σε υπολογίζουν για "δικό" τους, σε θεωρούν του χεριού τους και πολύ σπάνια, όταν έχουν επιλέξει να σε αγαπούν και να σε σέβονται.
Στη χώρα μας έχουμε καινούργια κυβέρνηση και άσχετα τις προσωπικές μου ιδέες κι επιλογές, της εύχομαι να έχει μια θητεία με αστικό-δημοκρατικές αρχές κι όχι ρυθμίσεις, νομοθετησεις και μοίρασμα χρημάτων σε εξοφθαλμα ανθρώπους ή ομίλους του παλιού εξοφλημενου κρατικοδιαιτου μηχανισμού, που μας πούλησε, σα χώρα και μέλλον, κι εμάς και τα παιδιά μας, ξανά και ξανά.
Καλές οι ευχές κι ο χρόνος θα δείξει τι μέλλει γενέσθαι, ο χρόνος, που κυλάει και ποτέ δε σταματάει...
Η τραγική δολοφονία στην Κρήτη της άτυχης Αμερικανίδας βιολόγου, που χτυπήθηκε, βιάστηκε και πετάχτηκε σε σπηλιά για να εξαφανιστεί από έναν 27χρονο Κρητικό, φέρνει ολοφάνερα μπροστά μας τις αδυσώπητες φθορές, που η χρονιζουσα κρίση έχει δημιουργήσει στις ψυχές των ανθρώπων.
Ντροπή για όλους μας αυτά τα φαινόμενα κι άλλα πολλά καθημερινά και χρονικά επαναλαμβανομενα.
Εδω στη Νεράντζα, όμως, συχνά θαρρείς ότι ο χρόνος σταματάει. Με λιγότερο κόσμο από τις διπλανες παραλίες του Κιάτου και του Βραχατιου, οι μέρες σου κυλάνε ανάμεσα σε σπιτι - παραλία και αντίστροφα, με καλη παρέα φίλων, γειτόνων και παιδιών.
Τα παιδιά και η θάλασσα είναι βασικό για εμένα κι όχι το ποσοστό, που πήρε η Νέα Δημοκρατία στην εν γένει περιοχή.
Αν πραγματικά θα μπορούσα να σταματήσω για λίγο το χρόνο, θα ήταν σε ότι αξίζει πραγματικά :
ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΆ και ΤΗ ΘΆΛΑΣΣΑ!
ΒΙΒΗ ΓΕΩΡΓΆΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου