Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση - Το «άρωμα γυναίκας» και τα... νιάτα

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (29/08) τα νέα μέλη της κυβέρνησης.
Το νέο κυβερνητικό σχήμα, που προέκυψε από τον χθεσινό ανασχηματισμό, αριθμεί 52 μέλη. Από τα 51 στελέχη τα 13 είναι νέα. Πρόκειται για τους: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μιχάλης Καλογήρου, Σταύρος Αραχωβίτης, Κατερίνα Παπακώστα, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Στάθης Γιαννακίδης, Λευτέρης Κρέτσος, Παναγιώτης Ρήγας, Μάρκος Μπόλαρης, Μυρσίνη Ζορμπά, Γιώργος Δημαράς και Ολυμπία Τελιγιορίδου.
Κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρώτος τη τάξει υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε:
«Έχουμε επίγνωση των απαιτήσεων και των δυσκολιών. Συνεχίζουμε τη δουλειά με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και ένταση. Η πρόκληση είναι μεγάλη», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.
«Η ασφάλεια είναι γυναικεία υπόθεση πια» δήλωσε προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία αναλαμβάνει υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
«Μεγάλη η πρόκληση, αλλά μου αρέσουν οι προκλήσεις» ανέφερε, για να προσθέσει: «Θα τα καταφέρουμε με το σωστό τρόπο. Η ασφάλεια, η προστασία των πολιτών είναι λαϊκό δικαίωμα. Είναι ευθύνη της Πολιτείας, με την εγγύηση των πολιτών, να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία. Η εμβάθυνση της δημοκρατίας εγγυάται και την ασφάλεια».
«Θα κάνουμε δουλειά για την πατρίδα» δήλωσε από την πλευρά της η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία αναλαμβάνει υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Μετά την τελετή ορκωμοσίας θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης - παραλαβής στα υπουργεία που αλλάζουν «χέρια».
Όσον αφορά το πρώτο υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.
NEWSBOMB.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου