Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

΄Ήταν όλοι τους υπέροχοι!

                                                                          

Κάποιες βραδιές "στιγματίζουν" αυτή την πόλη με πολιτισμό και δίνουν ανάσες πνευματικής ώθησης, που τόσο ανάγκη έχουμε σήμερα. Η χθεσινή μουσικοποιητική βραδιά στο Αμφιθέατρο του δήμου Περιστερίου, ήταν μια από αυτές.
                                                               


Οι ποιητές της πόλης μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ενώ τα μουσικά διαλλείματα με τον Πέτρο Μιχόπουλο και την Ξανθή Παναγιωτοπούλου, γέμισαν με οξυγόνο τα παγωμένα συναισθήματά μας, λόγω των τελευταίων τραγικών γεγονότων στην Δυτική Αττική.

Αξίζει να σημειωθεί η πολύ καλή η παρουσίαση του καθηγητή φιλόλογου Συμεών Σταμπουλού, ο οποίος μίλησε για την αξία και τη γλώσσα της ποίησης, στις δυσκολίες των παλιών ποιητών, σε σύγκριση με το σημερινό γίγνεσθαι και τον εύκολο τρόπο προσέγγισης. 
                                                                 


Ωστόσο δεν παρέλλειψε να τονίσει την πολύ υψηλή αισθητική των σύγχρονων δικών μας ποιητών που πατούν σε γερές βάσεις, παλιότερων αξιόλογων ποιητών της χώρας μας.

Στις απαγγελίες ποιημάτων ήταν η Βιβή Γεωργακά, η Ντίνα Γεωργακοπούλου, η Μαρία Γκούμα, η Ευαγγελία Δαρσινού, η Γεωργία Κουμπαρούλη, ο Δημήτρης Κούνδουρος, ο Δημήτρης Μωρογιάννης, ο Γεώργιος Τζιάς, η Μαρία Φλώρου και ο Αργύρης Χατζηνάκης.

Την εκδήλωση συντόνισε η Μαρία Βάσσου και παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος πολιτισμού Μαρία Τσιώτα, ο επικεφαλής με την παράταξη "Ενεργοί Πολίτες" Φώτης Κουγιουμτζής,  η δημοτική σύμβουλος με τους "Ενεργούς Πολίτες" Σοφία Αλεξοπούλου κ.α.
Ρ.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου